Keha vormi kolme kuuga - kas see on võimalik?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanal 2

Ilmselt on paljud mehed ja naised mõelnud sellele, et nad sooviksid saada suveks rannavormi. Tihti jääb see vaid mõtteks. Nii esitas Tohter Olaf väljakutse säravale Piretile, et näha, kas kolme kuuga on vormi saavutamine eratreeneri käe all võimalik.

Piret on 44-aastane lasteaiakasvataja. Kaloririkas lasteaia toit ja ebaregulaarne treening on aastaid olnud osa tema elustiilist ja kaal on tõusnud kõrgemaks kui iial varem, vahendab kliinik.ee.

Piret soovis muutuda, kuid ei leidnud selleks piisavalt tahtejõudu. «Vahel ma leian selle jõu midagi saavutada, kuid siis ma lihtsalt väsin ära,» põhjendab Piret oma suuremat kehakaalu. Naine kardab, et kui kaal ei kao, võib see tema tervisele hävitavalt mõjuda.

Algus oli keeruline - koormustestid näitasid, et füüsiline vorm on kriitiliselt kehv. Ülekaal seadis piirid ka treeningute intensiivsusele. Esimesed harjutused nõudsid Piretilt suurt pingutust. «Töölt tulles tuli minna otse treeningsaali, kuid tagasi tulles olin väga rahul, et sain sinna minna,» rõõmustab Piret.

My Fitnessi personaaltreener Mirko Miilitsa sõnul oli Pireti progress väga hea: «Pireti näol on tegemist ideaalse kliendiga, kes suudab end pidevalt motiveerida ja mitte laiskusest treeningut katki jätta.»

Miilitsa sõnul on üks peamisi põhjusi, miks inimesed treeningud katki jätavad, liialt ebarealistlikud eesmärgid. Soovitav on seada eesmärke väiksemate aegade peale - nagu kaks nädalat või kuu jne.

Hea füüsilise vormi saavutamiseks ei piisa ainult trennist. Tervisliku eluviisi üks alus on õige toitumine. See on oluline ka neile, kes trenni teha ei jõuagi. Piretile oli abiks toitumisnõustaja Gea Simson.

«Esimese kohtumise järel ei saanud ma veel Piretile toitumisalast nõu anda, vaid panin ta täitma toitumispäevikut, misjärel saime tema toitumisharjumustest parema ülevaate,» meenutab Simson. Kui vähegi võimalik, tuleks süüa 5 korda päevas: 3 põhitoidukorda ja 2 vahepala. Tähtis on jälgida toidu koguseid ja pidada kinni kindlatest söögiaegadest.

Oma elu tippvormi saavutamiseks ei ole kunagi liiga hilja. Oluline on jälgida toitumist ja küsida nõu spetsialistidelt, kes võivad koostada plaani täpselt inimese vajadusi arvestades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles