Iir Hermeliin: Oskar oli erakordselt habras inimene

Elu24
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri-ja filmikunstnik Iir Hermeliin
Teatri-ja filmikunstnik Iir Hermeliin Foto: Õhtuleht

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva suri ootamatult üks Eesti tuntumaid tippjuuksureid, Oskar Voit.

Oskar Voit suri 14. juuni öösel Tallinna Mustamäe kiirabihaiglas südame seiskumise tõttu.

Londoni ja Stockholmi tipptegijate juures õppinud 32- aastane Voit oli üks Eesti tuntumaid trendijuuksureid, kes on juukseid sättinud lugematul hulgal moeshowdel, moefotosessioonidel ning  filmides.

«Värske lõikus, eile platsil tehtud. Oskar Voit lõikas. Ilma peeglita ja peaaegu pimedas. Meil on filmitiimis üks parimaid juuksureid Eestis!,» nii pajatas 2003 aasta suvel «Sigade revolutsiooni» võtetel tuntud teatri-ja filmikunstnik IIr Hermeliin.

Teatrikunstnik Iir Hermeliin: Oskar oli erakordselt loominguline, andekas ja habras inimene. Ta oli pigem skulptor, kui juuksur. Ta oleks võinud vabalt skulptor olla, tal olid selleks kõik eeldused.

Ta isegi õppis mõnda aega ERKIs skulptuuri, kuid jättis õpingud ühel hetkel pooleli. Ta oli selle kooli õppejõududes veidikene pettunud. Oskari arvates olid nood kohati küündimatud. Tal oli tavaks öelda, et ta teeb kodus ise rohkem tööd, kui õppejõud tema peale koolis aega kulutab, seega on sellises koolis õppimine mõttetu...

Oskar oli väga armas inimene. Nii noor inimene ja nüüd teda lihtsalt pole... See on kohutavalt kurb!

Oskari ärasaatmine toimub laupäeval, 19. juunil, kell 15.30 krematooriumi leinamajas Pärnamäe kalmistul.

« »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles