Kumu sisehoovis imetleti kunstikõrgkooli üliõpilaste installatsioone

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avanes Kumus Saksa Kevad 2014 raames põnev õueeksperiment, kus saab imetleda Muthesiuse Kunstikõrgkooli üliõpilaste installatsioone. Kohal käis kirev ja kultuurne seltskond!

Nelja noore kunstniku sooviks ongi mängida nn vaba ruumiga, pannes end võimalikult mitmekülgselt proovile. Kunstnikud otsivad ja avastavad vorme, mida saab mänguliselt lahti mõtestada. Erilist huvi tuntakse seejuures ruumi erinevate kasutusvõimaluste ning valitud materjalidest tekkinud koosmõjude vastu.

Õueeksperimendis osalevad Torben Laib, Hendrik Lörper, Jenny Reißmann ja Max Weißthoff oma installatsioonidega, mis on kohandatud just Kumu arhitektuursesse keskkonda.

Näitus, mille kuraatoriteks on prof Elisabeth Wagner koos skulptor Hendrik Lörperiga, avanes eile, 24. aprillil üritustesarja Saksa Kevad 2014 raames, mis toimub koostöös Goethe Instituudiga Eestis, Muthesiuse Kunstikõrgkooli ja Kumu kunstimuuseumiga.

Vaata galeriist, kes installatsioonidega tutvumas olid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles