Vaata, kuidas jagati Eesti džässiauhindu ja kuidas kuum Fatoumata Diawara pani esinemisega saali tantsima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festival Jazzkaar koos oma kuldsponsori Danske Bank’iga jagas eile Merepaviljonis Fatoumata Diawara kontserdi eel üle tänavused Eesti džässiauhinnad.

Tänavuse Danske Jazziauhinna sai klarnetist-helilooja ja mitmete ansamblite liider Meelis Vind, kes on tuntud väljapaistva klassikalise muusikuna ja särava džässartistina.

Hindamaks noorte, kuni 26-aastaste muusikute initsiatiivi, head taset ja loomingulisust andsid Eesti Jazzliit ja Jazzkaar välja Noore Jazzitalendi auhinna. Tänavu pälvis selle pianist ja helilooja Kirke Karja oma loomingulisuse, initsiatiivikuse ja aktiivsusega eri ansamblites, iseäranis koosseisus Pae Kollektiiv, kellelt ilmus aasta alguses debüütalbum.

Tänavuse džässiiedendaja auhinna pälvisid Guido Kangur ja Pille Lukin. Koos on nad korraldanud festivali Sõru Jazz Hiiumaal, suvekontserte mitmel pool Eestis ja esmaspäevaseid džässikontserte Tallinnas, kus kõikjal esinevad Eesti andekad džässmuusikud.

Auhinnad jagatud, said külalised nautida tulikuuma Malilt pärit Fatoumata Diawara kontsertit, kes andis nii meeleoluka ja kireva esinemise, et terve saal püsti tõusis ja ka ise vähe puusa nõksutas.

Vaata ja naudi imekaunist ja meeleolukat galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles