Filmikunstnik Katrin Sipelgas: Oskar murdis kõik iganenud tabud

Elu24
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikunstnik Katrin Sipelgas
Filmikunstnik Katrin Sipelgas Foto: elu24.ee

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva suri ootamatult üks Eesti tuntumaid tippjuuksureid, Oskar Voit.

Oskar Voit suri 14. juuni öösel Tallinna Mustamäe kiirabihaiglas südame seiskumise tõttu.

Londoni ja Stockholmi tipptegijate juures õppinud 32- aastane Voit oli üks Eesti tuntumaid trendijuuksureid, kes on juukseid sättinud lugematul hulgal moeshowdel, moefotosessioonidel ning  filmides.

Filmikunstnik ning režissöör Katrin Sipelgas: Esimest korda kuulsin Oskarist, kui keegi seltskonnas nähvas, et kõik kes Oskari juurest läbi käivad lahkuvad sealt nuttes... Kas pole uskumatu! Tegelikult oli asi nii, et ta oli esimene juuksur siinmail, kes julges lõigata pööraselt trendikaid juukseid. Ta oli oma ajast lihtsalt ees.  

Oskar oli esimene juuksur, kes murdis kõiki iganenud tabusid. Peale tema tulekut muutus juuksuriamet ka Eestis trendikaks. Mäletan eriti kirkalt tema üht vägevaimat ülesastumist sellisel suurüritusel nagu "Art is everywhere", mis toimus Balti Jaama taga suures tehasehoones. See oli super!

Oskari ärasaatmine toimub laupäeval, 19.06, kell 15.30 krematooriumi leinamajas Pärnamäe kalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles