Soomes seljatas ööklubi kohtus katoliku kiriku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes seljatas ööklubi kohtus katoliku kiriku. Fotol paavst Franciscus Vatikanis avalikul palvusel
Soomes seljatas ööklubi kohtus katoliku kiriku. Fotol paavst Franciscus Vatikanis avalikul palvusel Foto: SCANPIX

Soome kõrgema astme kohus langetas otsuse, et madalama astme kohtu otsus on jõus ning Club Vatican! on ööklubi jaoks sobiv nimi.

Kohtu sõnul ei ole ööklubi Vatikanile viitava nimega kahjustanud katoliku usku ega solvanud ka usklikke, edastab iltalehti.fi.

Soome katoliku kirik andis Helsingis asuva ööklubi kohtusse, kuna pidas selle meelelahutusasutuse nime solvavaks.

«See nimi solvab katoliiklasi, nende arusaamu ja usku.  Katoliikliku usu keskuse Vatikani seostamine ööklubiga on hea tava vastu,» teatas Soome katoliku kirik.

Ööklubi pidava firma esindajate sõnul ei ole nende eesmärgiks kedagi solvata.

«Põhjamaalastele ei tähenda sõna «Vatikan» eriti midagi, enamik neist ei ole katoliiklased ega usklikud. Teatmeteostes seisab, et Vatikan on katoliku usu keskus ja see on kõik,» nentis firma kohtus.

«Leidsime, et keskmise inimese vaatepunktist vaadatuna ei ole Vatikani kasutamine ööklubi nimes kedagi ega midagi kahjustav. Sellega ei pilgata kellegi usulisi vaateid,» tõdes kohus.

Kohus määras, et Soome katoliku kirik peab kaotajana korvama kohtukulud, mis on 11 000 eurot.

Helsingis Kampis asuv ööklubi on soomlaste seas väga populaarne.

Vatikan ööklubi pidava firma Restindil & Co Oy raamatupidamine näitas, et 2012. aasta novembrist kuni 2013. oktoobrini oli nende käive ligi miljon eurot. Kasumit saadi aga 44 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles