Katrin Kuldma: Oskar oli Eesti esimene mõtlev juuksur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentinipäev Vertigos 13.02.10 - Katrin Kuldma
Valentinipäev Vertigos 13.02.10 - Katrin Kuldma Foto: Meelis Tomson

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva suri ootamatult üks Eesti tuntumaid tippjuuksureid, Oskar Voit.

Oskar Voit suri 14. juuni öösel Tallinna Mustamäe kiirabihaiglas südame seiskumise tõttu.

Londoni ja Stockholmi tipptegijate juures õppinud 32- aastane Voit oli üks Eesti tuntumaid trendijuuksureid, kes on juukseid sättinud lugematul hulgal moeshowdel, moefotosessioonidel ning filmides.

Moekunstnik Katrin Kuldma`d võib pidada noore ja andeka Oskari avastajaks ja meie moemaailma tipptegijate ridadesse lennutajaks. Nimelt kohtus Katrin juuksurikarjääri alustava poisiga juhuslikult oma sõprade kaudu, kes kiitsid Oskari tööd taevani. 

Katrin: Minu jaoks oli Oskar Voit esimene mõtlev juuksur Eestis. Leidsin ta oma sõprade kaudu aastal 96-97.  Ma polnud Eestis kohanud tol ajal veel mitte ühtegi moodsalt lõikavat juuksurit. Loomulikult tahtsin oma silmaga näha ja omal nahal proovida seda «imelist» Oskarit, kellest minu tuttavad suure vaimustusega rääkisid. 

Läksin Oskari juurde ja palusin tal mulle kena soeng lõigata. Nägin esimest korda juuksurit, kes vaatles, analüüsis ja mõtles enne, kui käärid kätte võttis. Tol ajal oli see klass omaette. Tulemus oli suurepärane ja palkasin ta kohe oma moeshowdesse juukseid sättima. Ta oli võrratu! 

Oskar Voit oli kõikide meie tänaste trendijuuksurite pioneer. Esimene juuksur, kes julges lõigata vapustavalt omanäolisi ja ülitrendikaid soenguid.

Ta oli nii noor ja nii lahe inimene. Kõik armastasid teda... Taoliste inimeste surm paneb tõsiselt mõtlema elu tõeliste väärtuste üle. Miks me nii pööraselt tormame ja miks meil on nii vähe aega oma sõprade jaoks... Kurb, kurb, kurb...

Oskari ärasaatmine toimub laupäeval, 19. juunil, kell 15.30 krematooriumi leinamajas Pärnamäe kalmistul.

« »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles