Hollywoodi tabas pedofiiliaskandaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA filmimekat Hollywoodi tabas pedofiiliaskandaal, kuna neli filmimaailmaga seotud tuntud isikut anti kohtusse seksuaalse ärakasutamise süüdistusega.

Kuulsused kaebas kohtusse 31-aastane ameeriklane Michael Egan, kelle sõnul kasutasid tuntud isikud teda seksuaalselt ära kui ta oli 15 – 17-aastane, edastab AP.

«Ma ei sooviks isegi oma vaenlastele seda, mida mina kogesin teismelisena. Keegi pidi need inimesed paljastama. Meie ühiskonnas jääb lapsena seksuaalselt ära kastatutele märk külge,» sõnas mees.

Nelik oli Egani advokaadi Jeff Hermani sõnul osa saljasest pedofiilide grupeeringust, kes meelitas alaealisi poisse endaga seksima. Lapsi olevat ära kasutatud 1990. aastatel Hawaiil ja Los Angeleses.

Kohtusse antute seas on tuntud režissöör ja produtsent Brian Singer. Singer on näiteks filmisarja «X-Men» režissöör ning menusarja «House» produtsent.

Tema läbimurdeks sai 1995.aastal krimidraama «The Usual Suspects», mis filmilehekülje IMDB andmetel on maailma üks paremaid filme.

Lisaks andis Egan kohtusse Garth Ancieri, David Neumani ja Gary Goddardi.

Ancier on olnud meediafirmade Fox ja NBC juhtkonnas ning olnud ka telesaate «Ricki Lake Show» ja sarja «Dawson Creek» tegijate seas.

Goddard on töötanud Walt Disney stuudios, tootnud Broadway lavastusi ning nüüd juhib oma produktsioonifirmat.

Need neli meest olevat korraldanud pidusid, kus alaealistele poistele pakuti alkoholi, narkootikume ja kingitusi, et nad lubaksid endaga seksida. Kõik neli olevat Eganit seksuaalselt ära kasutanud.

Singeri advokaat Marty Singer sõnas, et ta klient ei ole milleski sellises süüdi. Ta lisas, et sajad inimesed võivad tunnistada, et Singer ei osalenud neil pidudel, vaid oli nende ajal hoopis mujal.

Neuman eitas tema vastu esitatud süüdistus Twitteris.

Goddardi advokaadi sõnul on ta klient välismaal, kuid tema andmetel ei osalenud mees neil pidudel.

Ancer ei ole kohtusse andmist ja süüdistusi kommenteerinud.

Egan ja veel kolm alaealist väitsid juba 2000. aastal, et neid vägistati. Siis esitati süüdistus kahe mehe vastu, kellel kuulus Los Angeleses villa, kus olid peod toimunud.

Väljaande TMZ andmetel põgenesid Marc Collins-Rector ja Chad Shakley USAst.

Nüüdses kohtule tehtud avalduses neid mehi ei mainitud.

Hollywoodi kuulsuste sõnul on Egan lihtsalt järjekordne raha väljapressija.

Egani ema Bonnie Mound eitas seda.

«Siin ei ole tegemist raha saamise, vaid pedofiilide paljastamisega. Nad kasutavad oma jõukust teistele halva tegemiseks ja õiguse eest pagemiseks,» lausus naine.

Moundi sõnul hoidis ta poeg aastaid temaga juhtunu suhtes suu kinni, kuna kartsi teda ära kasutanud meeste kättemaksu. Ema sõnul kirjutas ta sadu kirju õigusorganitele ja meediale, kuid asjata.

Egani sõnul tõi ta nüüd kõik avalikkuse ette, kuna ta on saanud terapeudilt psühholoogilist abi ning leidnuid õige advokaadi.

Advokaat Jeff Hermanit tuntakse pedofiilide ohvrite kaitsmisest.

«Paljastuda võib veel isikuid, keda lapsena on kuulsuste poolt seksuaalselt ära kasutatud. Nüüd on uks lahti tehtud ja seda ei saa enam kinni panna. Hollywoodi režissöörid ja produtsendid ei pääse karistuseta,» lausus advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles