Saksamaal aitab uus nutitelefoni rakendus leida prostituute

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal aitab uus nutitelefoni rakendus leida prostituute
Saksamaal aitab uus nutitelefoni rakendus leida prostituute Foto: SCANPIX

Saksamaa valitsus plaanib karmistada prostitutsiooniseadusi, kuid see ei takistanud Berliini ettevõtjatel loomast nutitelefoni rakendust, mis aitab klientidel prostituute leida.

Berliinis kasutatav rakendus põhineb interneti kohtingulehekülgede formaadil, edastab The Local.

Peper.it rakendus käivitati aprilli alguses ning prostituudid saavad sinna panna endast fotosid ja lühikirjelduse, mida võimalikud kliendid saavad uurida.

Klientidel on võimalus valida meessoost või naissoost «pepersite» vahel, lisaks parameetrite järgi nagu spetsiaalsed seksteenused või kehatüüp ning leppida kokku aeg.

Prostituutidele ei maksa enda reklaamimine sellisel viisil mitte midagi. Kliendid aga peavad maksma kasutustasu vastavalt kas 5  või 10 eurot.

Uue rakendus kaaslooja Pia Poppenreiter sai selle idee kui jalutas pimedal talvisle ajal Berliinis läbi Punaste laternate ala.

«Jalutasib Oranieburgeri tänaval aj oli väga külm. Nägin noori prostituute tänaval kliente ootamas ja siis käis mul peast läbi mõte, et miks mitte neid aidata ja vastav rakendus luua. Neid ei aita tänaval ootamine,» selgitas saksalanna.

Ta lisas, et Saksamaal püütakse luua protituutidele uut imagot ning lahti saada sellest, et nad on «kõnts».

Poppenreiter ja teised pepper.it asutajad teevad koostööd eskortagentuuridega ning vestlevad enne prostituutidega, kes soovivad selle raksenduse abil end reklaamida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles