Saksa mees peab end emaks nimetama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa mees peab end emaks nimetama
Saksa mees peab end emaks nimetama Foto: SCANPIX

Saksamaal Berliinis peab sugu vahetanud isik, kes on seal esimene sünnitanud mees, end nimetama lapse emaks.

Ta tõi lapse ilmale 2013. aasta märtsis, edastab The Local.

Schönebergi kohus langetas nüüd otsuse, et ta peab lapse sünniandmetesse kantama kui ema, mitte isa.  

31-aastasele tehti soovahetusoperatsioon, kuid talle jäid alles naise reproduktiivorganid. Ta rasestus kui temast oli ametlikult mees saanud.

Kohtunik kaitses oma otsust öeldes, et see on loogiline.

«Igal lapsel on ema ja see isik tõi lapse ilmale. Järelikult on ta selle lapse ema. See, et emaks on «mees» ei mängi mitte mingit rolli,» teatas kohtunik.

Mees läks pärast lapse sündi kohtusse, et teda tunnistatakse lapse isana. Ta selgitas, et kuigi ta sünnitas lapse, on ta ametlikult mees ja teda ei saa tituleerida naiseks.

Laps registreeriti ema nimele.

Neuköllni piirkonna surmade- ja sündide registreerimise ameti esindaja Falko Lieke sõnas, et ta pooldab kohtu otsust jätta sünniregistrisse see isik ema, mitte isana.

«See samm on lapse tagala kindlustamiseks. Võimalik, et ta tahab teada oma päritolu ja oleks egoistlik hoida seda lapse eest saladuses,» selgitas Lieke.

Soouurimise teadlase Heinz-Jürgen Voßi arvates ei ole nüüdisajal vanemate sugu enam nii tähtis, kuna palju on samasoolisi ja sugu vahetanud vanemaid.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles