Galerii: Ülo Kriguli kosmiline teos lõi džässihuvilised pahviks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel algas juubelifestival Jazzkaar 25, mis kestab 27. aprillini ja rõõmustab muusikasõpru 55 kontserdiga Tallinnas, Tartus, Viljandis, Pärnus, Narvas, Haapsalus, Kuressaares, Otepääl, Valgas, Türil, Raplas ja Laulasmaal.

Festivali reedesel avakontserdil Tallinnas Lennusadamas kõlas esiettekandes helilooja Ülo Kriguli teos «Lend nr JK025», mis, nagu pealkirigi viitab, on kirjutatud spetsiaalselt Jazzkaare juubeliks.

Ülo Krigul on loonud suurepärast muusikat erinevatele koosseisudele ja mitmes stiilis.

«Võttes arvesse asjaolu, et Ülo ise on vaimustav bluusmuusik ja festivali algusaastate entusiastlik vabatahtlik, siis oli just temalt uudisteose tellimine kindel valik,» kinnitas festivali kunstiline juht Anne Erm.

Teose esitasid koos autoriga eesti tuntud jazzmuusikud Kadri Voorand, Peedu Kass, Siim Aimla, Reigo Ahven ja Kaia Karjatse, Mart Taniel ning Tammo Sumera.

Põnevad prepareeritud klaver, elektroonika, fonogrammid, visuaalsed lahendused ja Lennusadama eriline akustika olid olulised etenduse elemendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles