Vaata, kuidas toimusid ettevalmistused tänaseks Jazzkaare avamiseks ja mida rääkis helilooja oma uudsest teosest

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimusid Lennusadamas ettevalmistused suurejooneliseks tänaseks Jazzkaare sünnipäevapidustuste avamiseks. Peaproovi tegi Ülo Krigol bändiga ning sätiti üles helikoridore, mida mööda saabujad muusika sees seiklema hakkavad.

Festivali avamisel Lennusadamas tuleb esiettekandele Ülo Kriguli Jazzkaare 25. juubeliks loodud teos «Lend nr. JK025», mis ühendab endas kontserdi ja instrumentaalteatri elemendid.

Heliteos on loodus spetsiaalselt Lennusadama akustikat ja ülesehitust arvestades ning helid hakkavad ruumis nö oma elu elama.

Planeerimine hakkas Ülo Kriguli jaoks alates sügisest. Sellise teose esitamine Jazzkaarel on ainulaadne ning uudne ja varem midagi sellist nähtud-kuuldud pole.

Proovide ajal käis tihe töö ja detailide lihvimine, muusikud olid keskendunud oma liigutustele, sest kõik on üksipulgi läbi mõeldud.

Vaata videost, mida helilooja Ülo Krigul veel teosest räägib, kuidas sündis teose jaoks muusikute valik ning mis saab teosest pärast esitust edasi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles