TMW: Odd Hugo pälvis Skype'i auhinna raames 3500-eurose preemia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odd Hugo esinemas Hea Uus Heli esitluskontserdil Von Krahli teatrisaalis TMW 2014 raames.
Odd Hugo esinemas Hea Uus Heli esitluskontserdil Von Krahli teatrisaalis TMW 2014 raames. Foto: Liina Soosaar

Tallinn Music Weeki toetaja Skype’i poolt kuuendat aastat välja antava auhinna võitjaks valiti sel aastal Tartust pärit indie-folk bänd Odd Hugo. Äsja teise Euroopa tuuri lõpetanud bändile kaasneb maineka tiitliga Skype’s Go Change the World Award ka 3500 euro suurune rahaline preemia.

Nathan Westley briti kultuuriväljaandest Crack Magazine arvab Eesti muusika suurlootusest järgmist: «Odd Hugo kontserdil sai hetkega selgeks, miks seda bändi juba eelmisel aastal TMW esinejate seast esile tõsteti. Mitmekihilisus ja tugevad meloodiad tagavad neile vajaliku arsenali, kõlamaks veenvalt ka näiteks Later with Jools Hollandi saates. Neis on The Nationali selgroogu ja Tom Waitsi hinge.»

Skype’i maailmavallutuse auhinna ehk Skype's Go Change The World Award võitja selgitati välja Tallinn Music Weeki festivali delegaatide ja välispressi ühisel valikul. Lisaks auhinnavõitjatele said enim nominatsioone I Wear* Experiment, State of Zoe ja Tenfold Rabbit.

«Mul on hea meel, et saame toetada bändi, kellel on juba praegu ette näidata tugev lavakogemus ja rahvusvaheline ambitsioon. Hoiame Odd Hugole pöialt ja loodame neid peagi näha juba suurtel lavadel,» ütles Skype Eesti juht Andrus Järg.

Juba möödunud aastal Tallinn Music Weekil kõneainet pakkunud Odd Hugo erilise helikeele tunnusmärkideks on intensiivsete harmooniatega mänglev kahehäälne laul, bluesi mõjutustega ja veidi räsitud kõlaga kitarride kooslus, ukulele, klaver, dünaamiliselt tundlikud trummid ning vaskpillid.

Möödunud suvel anti välja omanimeline debüütalbum ning tänaseks on bändil taskus ka leping Soome muusikaagentuuriga Fullsteam Agency, mis esindab erinevatel territooriumidel selliseid põhjanaabrite artiste nagu Disco Ensemble, Michael Monroe ning ka Eesti artiste Ewert and The Two Dragons ja Elephants From Neptune. Koostöölepingud on sõlmitud ka agentuuridega Saksamaal ja Hollandis ning uuest hooajast ka Šveitsis.

Äsja naasis suurepärase live-esineja mainega Odd Hugo oma teiselt Euroopa tuurilt, mis viis bändi üheksa kontserdi käigus läbi Saksamaa, Hollandi ja Belgia.

Viimase aasta jooksul on lisaks veel esinetud ka Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Ungaris. Hetkel käib kibe ettevalmistustöö juulikuise tuuri jaoks.

«Kontserte on tulemas kodus Eestis, aga ka Saksamaal, Poolas, Belgias, Hollandis, Soomes ja Lätis ning juba 7. juunil lendame Prantsusmaale, et astuda üles festivalil Europavox,» avaldab Odd Hugo manager Rein Kutsar bändi tulevikuplaane.

Kutsari sõnul plaanitakse 3500-eurone auhinnaraha osaliselt kulutada instrumentide ja tehnika soetamiseks ning osaliselt uue singli salvestuskulude katmiseks.

Taani rahvusringhäälingu staažikas muusikaajakirjanik ja produtsent Jan Sneum tõdeb, et kuigi on Odd Hugot oma saates ka varem mänginud, siis pärast viimast Tallinn Music Weeki pühendas ta bändile lausa terve tunni eetriaega. «Minu jaoks on tegu väga võluva seguga Tartust ja Teksasest,» kommenteerib Sneum.

Tallinn Music Week 2009 Skype auhinna võitjaks oli Popidiot, 2010. aastal pälvis võidu Iiris, 2011. aastal Ewert and The Two Dragons, 2012. aastal Talbot ja 2013. aastal Elephants From Neptune.

Tallinn Music Week 2015 toimub 26.-28. märtsil. Artistide taotlusvoor algab septembri keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles