Iraanis andis ohvri ema tapjale viimasel hetkel armu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanis andis ohvri ema tapjale viimasel hetkel armu
Iraanis andis ohvri ema tapjale viimasel hetkel armu Foto: SCANPIX

Iraanis leidis aset juhtum, milles tapja oli juba tapalaval ja valmis oma viimaseks hingetõmbeks kui ohvri ema palus ta elu säästa.

Mehel olid silmad kinni seotud ning poomisnöör ümber kaela kui ta saatus järsku muutus, edastab

Iraani meedia jäädvustas, kuidas naine läks mõrvari juurde, pani käed ta põskede ümber ja ütles, et annab mehele ta poja tapmise andeks.

Tapetud mehe vanemad võtsid hukatavalt poomisnööri kaela ümbert ära. Süüdi mõistetu ema läks tapetud mehe ema juurde ning embas teda.

Ohvri isa Abdolghani Hosseinzadehi sõnul otsustas ta naine tapjale andestada, kuna oli unes näinud surnud poega, kes palus seda teha.

«Kolm päeva tagasi nägi mu naine meie vanimat poega unes, kes ütles et ta on paradiisis ning temaga on kõik korras. See rahustas mu naise maha ning ta andestas tapjale,» selgitas iraanlane.

Mees lisas, et nad kaotasid veel ühe poja mootorrattaõnnetuses kui see oli 11-aastane.

Kohus mõistis Balali nime kandva tapja süüdi 18-aastase Abdollah Hosseinzadeh juuniori tapmises Royanis tänavakakluses seitse aastat tagasi.

Surnud mehe isa arvates ei tahtnud Balal tema poega tappa.

«Abdollahi ja Balali vahel tekkis sõnavahetus ja mu poeg lõi seda meest. Viimane võttis noa välja ja lõi mu poega noaga,» selgitas isa.

Iraanis kehtiva sharia seaduse alusel saab ohvri perekond osaleda tapja hukkamisel. See seadus lubab tapjale andestada ning ta elu päästa, kuid samas ei vabasta see vanglakaristusest.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International sõnul on Iraan üks neid riike, kus möödunud aastal hukkamised kasvasid 15 protsendi võrra.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles