Galerii: EOK jagas auhindu, teiste seas oli ka nooruke freestyle-suusataja Kelly Sildaru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) valis kolmapäeval, 16. aprillil järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» 2014. aasta koosseisu suve- ja taliolümpiaalade ning mitteolümpiaalade peale kokku 25 noort sportlast, lisanduvad kuus pallimängualade sportlast ja üks võistkond. Sportlaste vahel läheb jagamisele 57 000-eurone stipendiumifond.

EOK president Neinar Seli tõi värske järelkasvutiimi esitlusel peetud kõnes välja, et kooli lõpetanud noorte püsimine spordi juures on Eesti spordi jätkusuutlikkuse üks võtmeküsimusi.

«Järelkasvuprojekton laias plaanis üks osa lahendusest, millega anname noortele sportlastele signaali, et nad on meie jaoks tähtsad, me märkame ja tunnustame neid,» ütles Seli.

EOK järelkasvuprojekti tänavune koosseis pandi kokku 1991-1994 sündinudsportlastest, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel.

2000-eurosed stipendiumid antakse välja järgnevalt: kaheksasuveolümpiaaladel, neli taliolümpiaaladel, kuus mitteolümpiaaladel, noorele ja väga noorele talendile ning kaitseväe sportlasele ja üliõpilassportlasele.

1000-eurosed stipendiumid antakse kuuele pallimängualade sportlasele ning üks 4000-eurone stipendiumpallimängude võistkonnale. Samuti antakse välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustab Aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit.

Suveolümpiaalade stipendiaadid:

Anna Pohlak, purjetamine

Epp Mäe, maadlus

Erika Kirpu, vehklemine

Grigori Minaškin, judo

Julia Beljajeva, vehklemine

Kaarel Alupere, aerutamine

Rasmus Mägi, kergejõustik

Sten-Erik Anderson, sõudmine

Taliolümpiaalade stipendiaadid:

Han Hendrik Piho, kahevõistlus

Irina Štork ja Taavi Rand, iluuisutamine

Johanna Talihärm, laskesuusatamine

Kaarel Nurmsalu, suusahüpped

Mitteolümpiaalade stipendiaadid:

Alex-Edward Raus, jõutõstmine

Daisy Kudre, orienteerumine

Endla Vaher, kulturism

Kevin Korjus, autosport

Ksenia Belomestnova, allveeujumine

Rasmus Haugasmägi, veemoto

Noore talendi stipendiumi pälvisid tennisist Anett Kontaveit ja kahevõistleja Kristjan Ilves ning väga noore talendi stipendiumi freestyle-suusataja Kelly Sildaru.

Estiko stipendiumi kaitseväe sportlasele sai laskja Peeter Olesk ja üliõpilassportlasele kergejõustiklane Rain Kask. Eesti Rahva stipendiaadiks nimetati Eesti Vehklemisliidu valikul värske juunioride maailmameister Katrina Lehis.

EOK järelkasvutiimi «Märka järgnevat põlvkonda» kutsus 2013. aastal ellu EOK president Neinar Seli. Projekti rahastatakse EOK presidendi palgafondist ja Estiko sõprade fondist.Eelmisel aastal pälvisid projekti raames stipendiumi 27 sportlast ja ükspallimänguvõistkond, kokku 52 000 euro eest.

Vaata pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles