Teabepäev tutvustab maksevahendit P.A.I.

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ühendus Weissenstein kutsub homme Paide kogukonnakeskusse tasuta teabepäevale «Raha, paralleelraha ja P.A.I.». Ettekanne algab kell 11 ja kestab umbes paar tundi.


Rainer Eidemiller ühendusest Weissenstein lausus, et Paide kogukonnakeskus püüab pakkuda keskkonda, kus kohalik ja säästev mõtteviis leiaksid uued ühistegevusvormid. Nii on sinna koondumas kohalikud ökoehitajad, kunstnikud, käsitöölised, kultuuripärandi hoidjad. «Üheks kogukonda arendavaks vahendiks on mujal maailmas osutunud midagi, mis siin kõlab ilmselt veidi üllatavalt ja arusaamatult – kohalik maksevahend või lihtkeeles kohalik raha,» ütles ta. «Ka Paide linnas on 1. mail välja antud kohalik maksevahend P.A.I.»

Eidemiller sõnas, et teabepäev selgitab, kas selline raha on tõepoolest seaduslik ja toimiv, mis on selle mõte, mille poolest on ta parem või teistsugusem kui päris raha, mis on Paide P.A.I. ja kuidas saaks kohalik omavalitsus või ettevõtja P.A.I-d kasutada.
Lähemalt saab P.A.I. ja ettekande kohta lugeda aadressil: www.weissenstein.ee. Oma osalemisest tuleb teada anda meiliaadressil: pank@weissenstein.ee. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles