Partnerite magamisasendid näitavad kui tugev on suhe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevas suhtes on oluline ka mõlemale osapoolele sobiv seks.
Tugevas suhtes on oluline ka mõlemale osapoolele sobiv seks. Foto: SCANPIX

Šotimaa psühholoogide sõnul näitavad partnerite magamisasendid milline ja kui tugev on suhe.

Uuring põhineb 1100 inimesel, edastab Daily Mail.

Partnerid, kes magades on teineteisele lähemal, on paremas suhtes kui need, kes magavad teineteisest kaugemal.

Uuring näitas ka seda, et partnerid kes magamise ajal puudutavad teineteist või on üksteise embuses, on õnnelikumad kui need, kes magamise ajal teineteist ei puuduta.

Paarid, mille liikmed eelistasid magada looteasendis olid närvilised, liiga tundlikud kriitikale ja otsustusvõimetud.

Pool looteasendis magajad aga on valmis kompromissideks ning ei langeta järske otsuseid.

Need, kes magasid nii-öelda kuninglikus poosis ehk selili, on enesekindlad, avatud, väljapoole suunatud ja sensatsioonihimulised.

Küljel magajad aga on perfektsionistid ja mõnevõrra kitsarinnalised.

Uuring näitas, et 42 protsenti paaridest magas selg teineteise poole pööratud, 31 protsenti nägu samas suunas ning vaid neli protsenti nägu näo vastu.

34 protsenti paaridest puudutas teineteist une ajal, 12 protsenti magasid teineteisest vähem kui kolme sentimeetri kaugusel. Kaks protsenti magasid teineteisest rohkem kui 75 sentimeetri kaugusel.

Need paarid, kes jäid magama teineteise embuses, on õnnelikumad kui need, kes seda ei tee. Samuti on need paarid õnnelikumad, kes magavad nägu üksteise suunas.

Neist, kes magamise ajal teineteist ei puuduta, on kõige õnnelikumad need, kes magavad näod samas suunas. Selja üksteise poole pöörajad olid kõige vähem õnnelikud.

«94 protsenti paaridest, kes magavad üksteist puudutades on suhtes õnnelikud. Need, kes ei puuduta magamise ajal on õnnelikke 68 protsenti,» teatas psühholoog Richard Wiseman.

Samuti leiti, et need, kes magavad partneri kaisus on enamjaolt ekstraverdid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles