Spoilerihoiatus! «Troonide mängu» autor kommenteeris viimatist šokeerivat episoodi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Gleeson Joffrey Baratheoni rollis
Jack Gleeson Joffrey Baratheoni rollis Foto: HBO

«Troonide mängu» autor George RR Martin avaldas sarja pühapäevase osa tagamaad.

Neljanda hooaja teises episoodis sureb sarja vihatuim tegelaskuju Joffrey Baratheon, kes jõi oma pulmas mürgitatud veini, kirjutas Entertainment Weekly.

«Jää ja tule laulu» raamatute autor selgitas, miks ta otsustas lapskuninga tappa just sellisel moel.

«Teadsin algusest peale, millal ja kuidas Joffrey sureb ja millises olukorras. Arendasin seda teemat esimeste raamatutega kolm aastat,» sõnas Martin.

«Oma osa oli sellel, et raamatutes on väga palju süngeid asju. Olen varemgi rääkinud, et soovin kirjutada lugu, kus otsustel on tagajärjed ja keegi pole kaitstud. Samas ei tahtnud ma, et see oleks järeleandmatult kõle - ma ei usu, et keegi tahaks lugeda raamatut, mis koosneb ainult pimedusest ja meeleheitest, kus vaid piinatakse, lõigutakse ja surrakse.»

«Aeg-ajalt tuleb lubada ka headel kuttidel võita. Et tegelased, kes on veidi heledama varjundiga hallid, võidaksid neid, kes on veidi tumedama varjundiga hallid. Punane Pulm ja see, mida fännid kutsuvad Purpurpulmaks, leiavad aset samas raamatud. Telesarjas toimuvad need erinevates hooaegades.»

«Joffrey surm oli mingis mõttes vastukaaluks Robbi ja Catelyni surmale. See näitab, et jah, keegi pole kaitstud, ning mõnikord võidavad head ja mõnikord halvad. Keegi pole kaitstud ja kõik kaardid on mängus. Üritasin selle surmaga luua ka teatavat paatosehetke.»

Seda, miks Joffrey ei surnud Starkide käe läbi, põhjendas Martin nii: «Tahtsin, et juhtunu jääks veidi segaseks, et lugejad peaksid natuke nuputama ja mõistatama, mis täpselt juhtus. Loomulikultei teinud Joffrey surm  Tyrioni jaoks midagi paremaks, hoopis vastupidi. Tyrion on nüüd suures plindris ja see tõestab mu mõtet, et igal otsusel on tagajärjed.

Kui Robb murdis Freydele antud sõna ja ei abiellunud Frey tütrega, olid sellel tema jaoks kohutavad tagajärjed. Tyrioni probleemiks on alati olnud tema suur suu. Ta on sarja algusest peale Joffrey't läbi lillede ähvardanud ning nüüd jätab see temast süüdlase mulje.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles