Pikaajalises suhtes petab meestest 60 protsenti ja naistest 40 protsenti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikaajalises suhtes petab meestest 60 protsenti ja naistest 40 protsenti
Pikaajalises suhtes petab meestest 60 protsenti ja naistest 40 protsenti Foto: SCANPIX

Soome paarisuhte terapeutide Patricia Theslefi ja Anna Kolsteri sõnul meestest 60 protsenti ja naistest 40 protsenti petab pikaaegses paarisuhtes.

Mehed jõuavad kõrvalsuhteni sageli siis, kui oma naine ootab last või lapsed on väikesed.

Paarisuhte terapeutide sõnul on viimastel aastatel ka naiste seas petmine ja abieluvälised suhted sagedasemaks muutunud.

«Mehed petavad siiski sagedamini kui naised. Selle peamised põhjused on bioloogilised. Meestes tõstab seni pead jahimehe instinkt,» nentisid asjatundjad.

Petmise peamine põhjus ei ole alati seks, selle sagedus ja kvaliteet, vaid lihtsalt tüdimus.

Samas aga võib ühe või mõlema partneri kerge kõrvalhüpe pikaajalist suhet hoopis parandada.

«On käidud nii-öelda värsket õhku hingamas, kuid ikka jõutakse tagasi inimese juurde, kellega ollakse harjunud. Siin mängib suurt rolli usaldus ja turvatunne, kuid ka andestamine,» lisasid terapeudid.

Ollakse ka arvamusel, et petetakse siis, kui tuntakse, et ei olda enam koos õige inimesega. See tähendab ollakse lahku kasvanud.

Paarisuhte terapeutide sõnul peavad kõige paremini vastu need suhted, mis ei ole sõlmitud väga noores eas ning kus on koos arenetud.

«Kui kirg otsa saab, siis tuleks tähelepanu pöörata teistele aspektidele. Tihtipeale on selleks üksteisemõistmine ja sõprus, mis on tõelise armastuse ja hoolimise aluseks,» selgitati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles