Video: kogu tõde «Indiana Jonesi» kuulsa tulistamisstseeni kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist «Indiana Jones: Riders of the Lost Ark»
Stseen filmist «Indiana Jones: Riders of the Lost Ark» Foto: Youtube

Seiklejast arheoloogi Indiana Jonesi kehastaja Harrison Ford paljastas filmis «Raiders of the Lost Ark» kuulsa ja legendaarse tagaajamis- ja tulistamisstseeni saladused.

Filmis on näha, kuidas kamp kõrilõikajaid Indiana Jonesi  Egiptuses Kairos taga ajab. Siis seisab arheoloog silmitsi tõelise araablasest mõõgakangelasega.

Selle asemelt, et lasta käiku oma matšeete, läheb ta lihtsama vastupanu teed ja laseb vastase lihtsalt maha.

Ford paljastas nüüd, et esialgu plaaniti pikka duelli, kus ta oleks saanud kasutada ka kuulsat piitsa.

«Kuna mul oli selle võtte tegemise ajal düsenteeria, siis ei saanud ma oma vagunelamust olla kõhulahtisuse tõttu kauem väljas kui kümme minutit. Olime varem mänginud seda stseeni mitmes variandis läbi. Nägime, et selle tegemine võtaks aega 2 – 3 päeva. See stseen oli viimane, mis tuli teha Tuneesias enne kui suundusime võtetele Suurbritanniasse. Selles stseenis tuli mul Marian päästa kurjategijate käest. Siis tuligi leida lahendus, mis oleks sobiv minu tervisliku seisundi ning filmi huvitatavuse seisukohast,» meenutas Ford.

Fordi vastasnäitlejaks oli inglasest võitluskunstide meister ja kaskadöör. Ta oli harjutanud selleks mõõgavõitluse stseeniks kuid.

Fordi sõnul oli mehe üllatus suur kui sai teada, et talle tehakse viie minutiga ära.

«Kui ta oma mõõgaga vehkis, haarasin ma relva ja tulistasin. See sobis filmi hästi, kuna oodati mõõgavõitlust, kuid tekkis hoopis ootamatuse ja üllatuse moment.  Pärast seda stseeni pakkisime asjad ja lendasime Suurbritanniasse,» meenutas Ford.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles