Loe ja kuula! Positivuse festivali programm sai taas täiendust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Calvi
Anna Calvi Foto: promo

Sel aastal esinevad Positivus festivalil Elbow, Anna Calvi, Future Islands, AlunaGeorge, Chet Faker ja NONONO. Positivus festival toimub 18.-20. juulil Salacgrivas, Lätis. Eelnevalt on avalikustatud näiteks Kraftwerk, Ellie Goulding, Bastille, The Kooks ja paljud teised.

Elbow on üks neist vähestest bändidest, kes on võimeline täiskasvanud meestele pisarad silma tooma. Nad on oma publiku jäägitu austuse välja teeninud tõeliselt kõrgekaliibrilise muusikalise produktsiooniga.

Oma karjääri jooksul on Elbow salvestanud hümni BBC Olümpia-ülekannetele («First Steps» (2012)), võitnud maineka Mercury auhinna (2008), olnud peaesinejaks Glastonburyl ning ei näita mingeid märke maha rahunemisest. Selle aasta märtsis andis bänd välja sooja vastuvõtu osaliseks saanud albumi «The Take Off And Landing Of Everything».

Hetkel, mil habras ning punaseks värvitud huultega laulja/laulukirjutaja Anna Calvi kitarriga lavale astub, saab temast tõeline femme fatale. Pärast 2011. aasta Läti kontserti on Calvi olnud nominent Mercury ja BRIT Awards auhindadele, salvestanud loo Noah And The Whale’iga ning välja andnud albumi «One Breath» (2013), mis on suurepäraseks tõestuseks tema unikaalsele muusikalisele käekirjale.

Future Islands on kahtlemata selle aasta üks hipsterimaid bände. Olles alustanud tegevust aastal 2006, sai bänd suurema tähelepanu osaliseks selle aasta märtsis ilmunud järjekorras neljanda albumiga «Singles».

Suurema publikuni jõudis bänd osaliselt tänu esinemistele ülipopulaarses US Late Night TV saadetes. Bändi iseloomustab solisti Gerrit Welmersi madal ja käre hääl, mis sobitub ideaalselt Future Islandsi harmoonilise ja dünaamilise muusikalise poolega.

AlunaGeorge on üks huvitavamaid ja märkimisväärsemaid uusi UK elektroonika-artiste. 2014 aasta BRIT Awardsi nominent miksib oskuslikult 90ndate R&B-d kaasaegse popiga ning kuulda on ka UK garage ja house’i mõjutusi. Muusikale annab eripära Aluna Francise kaunis naiselik vokaal.

Elektroonilist muusikat viljelev Chet Faker võiks olla James Blake’i Austraalia vaste, kuid ta on ise võimsalt kasvamas tõeliseks muusikaliseks jõuks. Austraalia Rolling Stone valis 2012. aastal tema EP «Thinking In Textures» parimaks indie-salvestuseks ning 2013. aastal kasutati ühte tema lugudest reklaamis, mida näidati US Super Bowlil.

Sel aastal liigub Chet Faker edasi suurematele Euroopa lavadele ning esitleb oma debüütalbumit «Built On Glass» ja hittsinglit «Talk Is Cheap».

Kuigi NONONO alustas tegevust alles aastal 2012, on see Rootsi indie-pop trio end tõestanud eriliselt mõnusate ja elavate meloodiate leiutajana. Nende hittsingel «Pumpin Bloon» on kahtlemata ideaalne lugu, mille saatel sel suvel Positivusel tantsida!

Festivali kolmepäevapilet maksab EUR 57, kolmepäevapilet koos telklapääsmega EUR 63. Piletid on saadaval Positivuse kodulehel ning Piletilevis ja Ticketpros. Piletite hinnad tõusevad festivali lähenedes.

Sel aastal esinevad Positivus festivalil:

KRAFTWERK

BASTILLE

ELLIE GOULDING

ELBOW

THE KOOKS

THE 1975

DAUGHTER

LAURA MVULA

JUNIP

TEMPLES

ANNA CALVI

OF MONTREAL

YOU ME AT SIX

FUTURE ISLANDS

ALUNAGEORGE

NONONO

CHET FAKER

KID KARATE

BIRTH OF JOY

KING CHARLES

POMPEYA

FM BELFAST

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles