Igor Volke: Andrus Ansipi ja Ene Ergma eeskujul saame kosmoserahvaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Volke
Igor Volke Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Anomaalsete keskkonnanähtuste ekspert Igor Volke nimetas Raadio 2 jutusaates peaminister Andrus Ansipi ja presidendiproua Evelin Ilvese tegevust teedrajavaks kosmoseajastu saabumisel.

 

Et kosmoseajastu point välja tuua, tuleb minna korraks kaugemale. Kuna inimene on õppinud viimase 70 aastaga jooksul lendama rakettidega ja kasutama tuumaenergiat, on meile tänases infoajastus avanenenud reaalsed võimalused muutuda «kosmoseolendeiks», mida vene kosmoseuurija Konstatantin Tsiolkovsky pidas sada aastat tagasi inimese ülesandeks.

See tähendab kosmose- ja tehnoloogiaasjade üha suuremat kuulumist igapäevaellu. Volke toob näiteks ka praegused aktiivseid uuringud lähemalasuvate taevakehade kasutuselevõtuks. Kosmosereisid, näiteks multimiljonär Richard Bransoni eestvõttel, on muutumas igapäevaseks. Nii-nimetatud tehiintelligents väljendub üha rohkem olmesfääris, kus robotid muutuvad üha enam võimekamateks, kuid ka inimlikumaks.

Pannes siia juurde hipiliikumise seksuaal- ja mentaalrevolutsiooni, mis mõtestas tugevalt ümber senist ettekujutust inimese olemusest, oleme protsessis, kus küsimus, kas UFOd on olemas, muutub väheoluliseks. Ja see-tõttu, et oleme ise üle võtmas omadusi, mida siiani UFOdega seostatud, ütles Volke eile Raadio 2 intervjuus Ingrid Peekile saates «Halloo, kosmos!».

Ansip andis kätte tooni

Kuidas siia puutuvad aga Ansip, Ergma ja Evelin Ilves? Volke selgitusel Elu 24le on mainitute tegevus vaadeldav Jaapani endise peaministri Yukio Hatoyama abikaasa Miyuki Hatoyama mulluse avalduse kontekstis, kus too pidas reaalseks, et tema hing käis magamise ajal Veenusel kolmnurga-kujulise UFOga (vt samateemalised artiklid siinse loo juures).

Varasematel aastakümnetel ja teistsugustes mõttemallides poleks selline avaldus olnud aktsepteeritav, nüüd aga küll, märgib Volke. Eestist saab Hatoyama avaldusele tuua võrdluseks tuua mitu näidet. Esmalt Andrus Ansipi irooniavaba arutlus teemal kas ta on UFO (vastates ETV «Erisaate» vastavale küsimusele 1,5 aastat tagasi), samuti Evelin Ilvese juhtimisel loodud kampaania «Welcome to Estonia» (mida Volke arvates võib pidada mõneti suunatuks ka maaväliste olenditele) ning riigi tähtsuselt teise ametniku parlamendispiiker Ene Ergma üleskutsed jõuda maailma juhtivate kosmoseriikide hulka (reaalsete tegude näiteks siin saab tuua eesti tudengite satelliidiprojekti).

Ene Ergma on Volke sõnul tegelenud ka palju astronoomia selle suunaga, mis on seotud maavälise elu teadusliku otsimisega taevaruumist. Kosmoseteemalise ideestiku elujõulisusest annab tunnistust ka endise ufoloogi Tunne Kelami edukas karjäär europarlamendis.

Otsides Kungla kuningriiki

Volke sõnul on meie uuendusliku meelelaadi väljenduseks tehnoloogialembus. Mentaalse poole pealt näitavad eestlaste otsivat vaimulaadi arutelud teemal, «kas me sellist Eestist tahtsimegi», samuti äsjane «Ühtse Eesti» projekt, mis kannavad ka nn kuldse Kungla-ajastule [et kunagi ammu oli igavesti tore elu – T.L.] omaseid hoiakuid, mis on samas suunatud tänasesse ja homsesse päeva.

Vaata ka allpool amatöörvideot kaks aastat tagasi toimunud öölaulupeost «(m)Ärkamisaeg», kui lauldi «Kungla rahvast».

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles