«Mis? Kus? Millal?» neljanda eelvooru võitsid televaatajad! Selgus ka esimene finalist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mis? Kus? Millal?” neljas eelvoor
“Mis? Kus? Millal?” neljas eelvoor Foto: Marion Pettai / Kanal 2

Kanal 2 tele-mälumängu «Mis? Kus? Millal?» kevadhooaja neljandas eelvoorus võitsid televaatajad Igor Habali võistkonda 6:2. Võistkonnale sai saatuslikuks see, et tegelikult teadsid targad vastust peaaegu igale küsimusele, kuid vastamise hetkel otsustasid miskipärast siiski vale variandi kasuks.

Täna mängis televaatajate vastu valitseva Eesti mälumängumeistri Igor Habali võistkond koosseisus justiitsminister Andres Anvelt, ajakirjanik Kärt Anvelt, tõlkija Mart Rummo, ettevõtja Allan Kaldoja ja filmilavastaja Peeter Simm.

Stuudiovõistkond valis saate parimaks küsimuseks koduperenaine Kati Matsalu küsimuse. Mustas kastis oli miski, mille eelkäija oli juba 12. sajandil kasutusel Hiina kohtus. Ehkki selle kasutamise eesmärk on ajapikku mõnevõrra muutunud ja see ese on levinud massidesse, on selle konstruktsioon jäänud praktiliselt samaks. Targad arvasid, et mustas kastis on haamer. Tegelikult olid seal aga päikeseprillid, mida 12. sajandil kasutati Hiina kohtus selleks, et kohtunik saaks olla võimalikult objektiivne ja süüalusel ei tekiks temaga silmsidet. Kati teenis saatest 300 eurot.

Igas saates nimetatakse ka stuudiovõistkonna silmapaistvaim liige, kelle ees avaneb uks hooaja lõpus toimuvasse «Mis? Kus? Millal?» supermängu, kus televaatajate vastu astub turniiri kõige helgematest peadest koosnev tarkade koondvõistkond. Jaan Alliku, Hugo Tangi ja Heiti Kenderi kõrval mängib supertiimis ka tänase mängu parim võistleja Andres Anvelt, kelle raamatukogu täienes Vahur Kersna poolt kingitud raamatuga «Pallas».

Tänase mängu lõpuks sai selgeks ka esimene finalist, kelleks on Hannes Rummu võistkond (võitsid televaatajaid eelringis 6:4). Teine finalist selgub järgmisel laupäeval, mil viimases eelringis mängib Andrei Korobeiniku võistkond koosseisus Kaja Kallas, Ene Ergma, Janar Filippov, Valeria Müürsepp ja Boris Gabovitš.

Jätkuvalt saavad televaatajad saata saatele oma põnevaid küsimusi Kanal 2 kodulehel või aadressil kysimus@kanal2.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles