Paavst: preestrid on Jeesuse kingitus maailmale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI  sõnul on katoliku kiriku preestrid Jeesuse kingitus kirikule ja maailmale.

Kriitikute arvates ei kohku paavst tagasi mitte millegi ees, et katoliku kirikut siiani raputavaid seksiskandaale kinni mätsida ning preestrite hea nimi taastada, kirjutab The Telegraph.

«Paavsti selline ütlus on äärmiselt ebakohane. Alles hiljuti tagandati Itaalias ametist viis lapsi seksuaalselt ära kasutanud preestrit. Paavst on nende jumalasulaste tegevusest teadlik ning püüab neid paremas valguses näidata,» laususid kriitikud.

Paavsti sõnul näitab ajalukku tagasi vaatamine kui palju head on preestrid piibli õpetusi järgides korda saatnud.

«Me ei pea keskenduma minevikus tehtud kurjale, vaid hoopis heale. Siis on ka tulevik helgem,» lausus paavst.

Benedictus XVI lubas, et ta teeb kõik laste kaitsmiseks pedofiilidest preestrite eest ning Vatikan püüab preestrite tekitatud probleemile lahendust leida.

Ka paavst ise on sarnase skandaali sees olnud, kui ta 1980. aastatel  Müncheni peapiiskop oli. Väidetavalt oli ta teadlik tema kogudusse kuulunud pedofiilist preestri tegevusest, kuid ta ei sekkunud.

Selle kuu alguses sõnas Vatikanis preestrite pedofiiliajuhtumeid uuriv kardinal, et lapsi seksuaalselt ära kasutavad preestrid põlevad põrgus igavesest ajast igavesti. Pole teada, kas paavst seda seisukohta jagab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles