ELU24 LIVE/ Külas käis sexikas lauljatar Merlyn Uusküla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtupoolikul, täpselt kell 16:00 saabus ELU24 LIVE stuudiosse Maarjamaa üks seksikaim lauljatar, Merlyn Uusküla.

Merlyn Uusküla on sündinud 23. märtsil, aastal 1984 Tallinnas ning on tuntud eesti laulja ja helilooja.

Uusküla omandas kõrghariduse Tartu Ülikoolis, õppides turismi- ja hotelliettevõtlust.

2010 aastal osales neiu koos mälutreeneri Tauri Tallermaaga telesaates "Laulud tähtedega", saavutades lõpptulemusena kaheksa võistluspaari seas kolmanda koha.

Muusikaline karjäär:

Laulmisega alustas Merlyn Uusküla juba 9-aastaselt, osales "Laulukarusselli" eelvoorus. Hiljem siirdus Ellerheina lastekoori, kus käis aastatel 1993-1998.

Aastatel 1998-2001 õppis Kaunite Kunstide Koolis soololaulu, juhendajaks Janika Sillamaa. 1998. aastal osales lauljate konkursil Tähtede Laul, kus võitis noorima osalejana 14-17 grupis III koha. 2001. aastal jõudis noorima osalejana ja publikulemmikuna lauluvõistlusel "Kaks takti ette" finaali.

See kurikuulus Nexuse periood

2003 sai alguse Merlyn Uusküla lauljakarjääri popmuusikas, olles tüdrukutebändi Nexus põhivokaal. Esimesel tegutsemisaastal ilmus bändil debüütalbum "Nii kuum". Plaadi nimilooga "Nii kuum" võideti ka R2 Aastahiti tiitel.

Sama plaadi lugu "Hingetuna" saavutas 2004. aastal R2 Aastahiti ning Kuldne plaat 2004 kategoorias Uue tulija tiitlid.

Laul "Niikuinii" Nexuse kolmandalt albumilt - "Nii head tüdrukud ei tee", 2005 saavutas R2 Aastahiti hääletusel II koha.

Aastal 2006 lõpetas Nexus tegevuse. Nexust peetakse siiani Eesti viimaste aegade üheks edukaimaks tüdrukutebändiks.

Merlyni soolokarjäär

Aastal 2007 alustas Merlyn Uusküla soolokarjääriga, olles ka lugude autoriks. Uusküla soolokarjäär sai alguse lauluga "Tahan öelda sul".

Järgmine singlilugu ilmus 2008. aastal. Loo mille sõnad kui ka viis on Merlyni enda poolt loodud, kannab nime "Soovin sulle head", mis püsis pikka aega raadiojaamade sahtlites ning on tänaseni Merlyni edukaim lugu. Raadio Uuno edetabelis "Kõigi aegade top 1000" jäi "Soovin sulle head" 660. kohale[. Lisaks sellele pälvis sama lugu koha Raadio Uuno edetabelis "Numero Uuno", kuhu valiti ka Merlyni 3. singel "Igaühel".

Sama aasta detsembris kirjutas Merlyn Eesti Laulu konkursile loo koos James Wertsiga, mis kannab nime "Secret Night". Lool ebaõnnestus finaalsaatesse pääseda].

Aasta 2009

Aprillis ilmus viies singel "See on see", mis erines Merlyni eelnevast loomingust. Augusti keskel ilmus suvesingel "Mis arvad sa?".

Detsembris esitleti 8. singlit "Iga kord", mis kandideeris Eesti Laulu konkursil. Laulul ei pääsenud Eesti Eurovisiooni finaalsaatesse.

Aasta 2010

Mais ilmus Merlyni singel "Ihuüksi". Tänu remixile, mille lõi Dj. I.M.T.B, saavutas lugu Eestis suure populaarsuse. Lugu pälvis Raadio Uuno Top 100-s 10. koha. Power Hit Radio edetabelis "Eesti tantsumuusika aasta top 40" 7. koha ning Raadio 2 "Aastahit 2010 top 40" 4. koha.

Suvel ilmus Merlynil singel nimega "Vabaks lastud lind", millele on teinud remixe erinevad Eesti Dj-d, nendest tuntuim DJ Whirl.

Oktoobris nägi Raadio 2 hommikusaates päevavalgust lugu "Miks alles nüüd?", kus teeb kaasa ka Eesti räppar Cool D. Lugu saavutas koheselt suure kuulajaskonna ning on samuti nii Merlyni, kui ka Cool D üks edukaimaid lugusid. Loole valmis ka remix DJ  I.M.T.B poolt, mis ei saavutanud nii palju tuntust kui originaal versioon loost. Raadio Uuno edetabelis "Uuno top 100" sai lugu 14. koha ning Raadio 2 "Aastahit 2010 top 40" 6. koha.

Samal kuul ilmus debüütalbum "Ihuüksi", mis Raadio 2 Aastahitti galal võitis Uue Tulija auhinna.

Aasta 2011

Plaadilt "Ihuüksi" ilmus märtsis viies singel "Paradiis". Loole tegid remixi DJ Andres Aljaste ja produtsent Vallo K.

Maikuus ilmus koostöös Saksamaalt pärit produtsendi Marc van Lindeniga lugu "2Night".Tegu on Merlyn Uusküla esimese rahvusvahelise looga, mis lisaks Eestile avaldati ka Saksamaal, Poolas, Austrias ja Tšehhis. Loole valmis samuti kvaliteetne muusikavideo.

Suvel, 20. juulil, avaldas Merlyn oma debüütalbumilt "Ihuüksi" kuuenda singli "Nii palju anda!", kus laulab kaasa ka Rolf Roosalu. Nii muusika, kui ka sõnad on mõlemad Vahur Valgmaa poolt kirjutatud.

Vaata Elu25 LIVE ülekannet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles