Kunstnikud irvitavad Vladimir Putini üle: kas ta tõestab ikka ja jälle oma mehelikkust?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline kunstiorganisatsioon Kadygrob & Taylor Platform for Contemporary Art kogus kunstnike, disainerite, fotograafide ja teiste kunstiesindajate teoseid, mis kujutavad Ukraina ühtsuse pooldamist ja Euromaidani protestijatele toetuse avaldamist.

«Pärast Venemaa agressiivset käitumist ja Krimmi anastamist leidsime, et peame oma seisukohti avaldama. Meedia on kallutatud ja ebaadekvaatne. Meie teosed kajastavad tegelikku olukorda,» edastas organisatsioon.

Ukraina toetustöid saab näha ka leheküljel Artists Support Ukraine.

Teostes irvitatakse samas Venemaa presidendi Vladimir Putini üle, kujutades teda näiteks alasti.

«Putin on alati püüdnud oma mehelikkust tõestada. Krimmi anastamine on tema silmis järgmine tõestus, et ta ikka mees on. Võimalik, et ta kahtleb selles ja kasutab Ukrainat oma identiteedi tõestuseks. Ukraina väärib toetust ja ühtsust. Loodame, et Putin saab lõpuks oma «nahatäie»,» edastasid kunstnikud.

Ukraina kunstniku Volodõmõr Kadõgrobi sõnul puistab Putin ettekäändeid nagu varrukast.

«Venemaa ja Putin kasutavad ajupesukampaaniat tõestamaks, et Krimmi annekteerimine on seadustega kooskõlas. Vene keele kõnelejaid tuleb kaitsta? Kelle eest või vastu? Sama retoorikat kasutas sakslaste puhul ka natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler,» lausus kunstnik.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles