Adolf Hitler abiellus enda teadmata juudiga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler ja Eva Braun
Adolf Hitler ja Eva Braun Foto: SCANPIX

Uue dokumentaalfilmi kohaselt abiellus natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler enne enesetappu 1945. aastal Berliini punkris oma kallima Eva Brauniga teadmata, et naine on juudi juurtega.

Briti Channel 4 dokumentaalfilm kannab pealkirja «Dead Famous DNA», kirjutab Huffington Post.

Selles käsitletakse kuulsate ajalooliste isikute jäänuste DNA analüüsi ning selle abil nendega seotud müsteeriumite lahendamist.

USA armee luureohvitser leidis Teise maailmasõja lõpul Hitleri Alpi villast juukseharja, millel olid nimetähed E.B ja juukseid.

Kinnitamata andmetel kuulus see juuksehari Hitleri armukesele ja naisele Eva Braunile.

Juuste uurimine näitas, et need kuulusid isikule, kelle esivanemate seas oli juute, eelkõige Ashkenazi juute.

Maailma juutidest 80 protsenti on Ashkenazi juudid, kes põlvnevad keskajal Kesk-Euroopas elanud juutidest, kelle elukoht oli Reini jõe aladel. 

19.sajandil pöördusid paljud Ashkenazi juudid katoliku usku. Selle tõttu arvatakse, et Eva Braun ei teadnud, kes olid ta esivanemad ja seda ei teadnud ka Hitler, kes lasi küll naise tausta uurida.

USA sõjaväelase poeg müüs isa leitud juukseharja pärast isa surma oksjonil. Oksjoni korraldaja müüs selle hiljem juuste kokkuostjale.

Channel 4 ostis kaheksa juuksekarva 2000 dollari eest. Filmitegijad püüdsid tõendada, et need juuksekarvad kuulusid Eva Braunile. Nad tahtsid saada Brauni elus olevatelt sugulastelt juuksenäidiseid, kuid need naised ei olnud nõus. Sellegi poolest on dokumentaalfilmi tegijad veendunud, et Eva Braunil oli juutidest esivanemad.

Hitler ja Braun kohtusid esmakordselt 1929. aastal. Hitler oli siis 40-aastane ja Braun 17-aastane.

Hitlerile hakkas noor naine meeldima ning ta lasi uurida ega naise suguvõsas ei ole juute. Leiti, et ei ole ning Braun ja ta pere kuulutati puhastverd aarialasteks ning seega Hitleri jaoks sobivateks.

Hitler ja Braun abiellusid 29. aprillil 1945. aastal Berliini punkris. Järgmisel päeval 30. aprillil, kuuldes Itaalia diktaatori Benito Mussolini tapmisest, tegid nad koos enesetapu. Nende surnukehad põletati.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles