Metsatöllu uut plaati müüdi üle 13 000 eksemplari

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll
Äio (Spinefarm)
Metsatöll Äio (Spinefarm) Foto: Pm

Eesti folk-metal-hiiu Metsatöllu neljas kauamängiv «Äio» on kolme kuuga müünud üle 13 000 eksemplari.


Eestikeelne album jõudis lettidele Ühendriikides, Inglismaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja teistel suurematel turgudel, ning tänaseks on «Äiot» müüdud välismaal juba 7000 eksemplari. Eesti kohalikud fännid on nõutanud endale 6000 tavalist või piiratud tiraažiga «Äio» versiooni. Lisaks füüsilistele plaatidele tuleb juurde lisada albumi ja lugude digitaalne müük. «Äio» üllitas maailma juhtiva muusikafirma Universal Music sõsar-label, metal-muusikale spetsialiseerinud Spinefarm Records.

Metsatöllu solist Markus Teeäär on plaadimüügiga väga rahul: «Oleme müüginumbrite üle positiivselt üllatunud ja veendunud, et sama palju, kui meie hoiame Eesti publikut, hoiavad nemad ka meid. Välismaa tulemused olid meile aga täielikuks sürpriisiks. Tuleb tõdeda, et ilma Universali ennastsalgava tööta me hetkel neid numbreid ei näeks.»

«Meie kui plaadifirma oleme veendunud, et see on alles Metsatöllu eduloo algus, kuna maailma mõistes on tegemist uue ja täiesti värske bändiga. Bändi ootavad sel aastal veel ees suured metal-festivalid üle maailma ja mitu turneed Euroopas,» kinnitas Universal Music Balticsi haldusjuht Leen Kadakas.

Metsatölluga moshima
Metsatöllu üks olulisemaid esinemisi sel suvel leiab aset Saksamaal 5.–7. augustil toimuval festivalil Wacken Open Air. W:O:A näol on tegemist maailma mainekama metal-muusika festivaliga. 1990. aastal mõnesaja kuulajaga alustanud festival on nüüdseks kasvanud 70–80 bändiga suurürituseks, mida külastab enam kui 70 000 inimest.

Selle aasta peaesinejate plejaadi kuuluvad suurnimed nagu Iron Maiden, Mötley Crüe, Alice Cooper ja Slayer. Metsatöll astub üles festivali viimasel päeval 7. augustil kell 17.45.

Wacken Open Air on korduvalt tituleeritud nii artistide kui publiku poolt maailma kõige paremini korraldatud metal-festivaliks.

Eestist saab Wackenile sõita Metsatöllu fännireisiga, mida korraldab, nagu ikka, Metal Travel Agency. Poolehoidjad saavad endale lunastada mõnusa paketi 40 inimesega bussireisile ja moshida Saksamaal koos bändiga.

«Kellel on soov meiega Saksamaale Wackenile tulla, saavad seda veel teha hoolimata asjaolust, et festival on välja müüdud. Metal Travel Agency pakub paketti, mille sisse mahuvad sõit, festivalipass ja tagasiteel ööbimine Poolas,» kommenteerib Metsatöllu trummar Marko Atso.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles