Sohvritel võimalus end proovile panna

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterlik sõit on „Kaitsliku autojuhi” osavõistlusel edu pant.
Meisterlik sõit on „Kaitsliku autojuhi” osavõistlusel edu pant. Foto: Eesti Autokoolide Liit

Pühapäeval, 13. juunil kell 10 algab Tartu ARKi eksamiplatsil (Sepa tn 23) Eesti autokoolide liidu ja Eesti autospordi liidu kampaania „Kaitslik autojuht” neljas etapp ehk Lõuna regiooni osavõistlus.

Võistlusel saavad juhiluba omavad autojuhid end proovile panna liiklusteooria testi lahendamisel ja vigursõidus, mis nõuab head autotunnetust, täpsust, sujuvust ja korrektsust.

Seni on kampaania osavõistlused läbi viidud Pärnus, Tallinnas ja Rakveres.

Võisteldakse kolmes vanusegrupis: 16-25-, 26-54aastased ja vanemad. Iga vanusegrupi kolm paremat teenivad auhinnaks kinkekaardi väärtusega kas 1500, 1000 või 500 krooni, mille eest on võimalik saada autokoolist koolitust.

Võistluse alguses antakse  igale võistlejale 100 punkti, millest hakatakse lahutama teooriatestis vale vastuse ja sõidutestil tehtud veaga kaasnevaid miinuspunke.

Kellele jääb lõppkokkuvõttes alles kõige rohkem punkte, see on oma vanusegrupi võitja.

Registreerida saab võistlusele samal päeval kohapeal  alates kelle üheksast või siis internetis aadressil www.autosport.ee/rallyreg.

Osalemine on tasuta.

Liiklusspetsialist Hellat Rumvolti poolt eesti keelde toodud sõna „kaitslik" on tekitanud omajagu poleemikat, kuid autokoolid on siiski juba mitmeid aastaid õpilastele kaitsliku juhtimise põhimõtteid õpetanud ning seda peetakse üheks oluliseks võimaluseks liiklusohutust parandada.

Kaitslik autojuhtimise viis on eelkõige juhi mõtteviis, mis aitab õnnetusi ära hoida: 90 protsenti liiklusõnnetustest juhtub tähelepanematuse, liigse kiirustamise, oma võimete ülehindamise ehk just inimlike eksimuste tõttu.

Kaitslik juhtimine ongi võimalike õnnetustega kaasnevate situatsioonide mõttes läbimängimine ja olukorrale vastavalt tegutsemine. Väga tähtis on oma tegevuses arvestada teiste juhtide võimalike vigadega ning osata hinnata ilmastikutingimusi.

„Kaitsliku autojuhi” kampaaniaga soovitaksegi inimesi panna mõtlema kõige olulisemale liiklusohutuse vahendile – iseendale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles