Video: Janukovõtš annab aru oma kullast klosetipoti ja muude varade kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi linnapilti ilmus kuldne WC-pott
Kiievi linnapilti ilmus kuldne WC-pott Foto: SCANPIX

Peale Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši põgenemist oma kodumaalt, avanes ukrainlastele ja kogu maailmale uskumatu pilt presidendi luksuslkikust kodust ning mitmetest kallitest hobidest.

Peale Viktor Janukovõtši lahkumist avati rahvale hiigelsuur ning seni võõrastele pilkudele varjatud presidendi residents. Villa asub Kiievist 15 kilomeetri kaugusel Mežigorjes.

Luksust ja naudinguid armastava riigipea salapäraseid valdusi tõttasid uudistama tuhanded inimesed, selhulgas ka ajakirjanikud. Tehti pilte nii Janukovõtši toretsevast lossist, territooriumil asuvast loomaaiast, garaažist 70 autole, basseinidest, golfiradadest, kui ka kullast WC-pottidest. 

Nüüd andis Kiievist põgenenud Janukovõtš eksklusiivse intervjuu ajakirjanikele, kus andis aru oma uhke autokollektsiooni ja kullast WC-pottide kohta.

Ajakirjanik: Inimesed, kes nägid teie kodus neid tohutuid rikkusi, seostasid seda loomulikult korruptsiooniga. Mida te ütlete näiteks nende kullast kraanide, klosetipottide ja oma tohutu autopargi kohta?

Janukovõtš: Olen väga palju kordi juba nendele küsimustele vastanud. Sellel Mežigorjesi territooriumil asub minu kodu, mille olen ostnud oma raha eest. Kõik see on ka deklareeritud nagu kord ja kohus. Seda elamist pole mul rohkem, kui 600 ruutmeetrit, majas siis. 

Mis puudutab minu autode kollektsiooni, siis võin öelda, et olen terve oma elu autosid kogunud. Väga varasest noorusest saati. Mina kollektsioneerisin vanu autosid ja sellest on ja olid teadlikud kõik minu sõbrad ning tuttavad, samuti lähedased.

Seal kollektsioonis pole mitte ainult vanad vene autod, vaid ka vanad mootorrattad ning isegi Suure Isamaasõja aegsed liiklusvahendid. Ja suurema osa neist olen ma kokku kogunud lausa lammutustöökodadest, prügimägedelt. Ja nende väärtus pole sugugi nii tohutu nagu te püüate väita.

Jah, vanade autode restaureerimine on minu hobi. Olen seda alati armastanud ja armastan ka edaspidi. Ja kellelgi pole õigust minult neid ära võtta. Need autod on minu südames.

Minu territooriumil oli ka väga palju autosid, mis tegelikult pole minu omad. Sellel territooriumil asus näiteks ettevõte, mis osutas erinevaid teenuseid, selhulgas ka autoremondi teenust ja parkimisteenust ning autode hoiuteenust. 

Milliste luksusautode mulle kuulumisest te täpsemalt räägite, ma tegelikult aru ei saa. Ja sealhulgas ei saa ma aru ka sellest kullast klosetipoti jutust. Kuulen sellest esimest korda. Võib-olla on selline  isegi kusagil olnud, aga kindlasti pole see olnud minu majas.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles