Miks on naised kingade järele hullud?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Choo kaubamärgiks on eksklusiivsed ülikõrge kontsaga kingad.
Jimmy Choo kaubamärgiks on eksklusiivsed ülikõrge kontsaga kingad. Foto: SCANPIX

Alguses oli Tuhkatriinu, siis Carrie Bradshaw... Cosmopolitan selgitas, miks kaunid jalavarjud naiste kujutlusvõimet võrgutavad ja isegi raskel ajal rahakotte tühjendavad.

Õnnetunne

Teadlaste sõnul tekitab head tuju misatahes rõivaste proovimine - see vabastab õnneainet dopamiini. Paraku kestab õnnetunne ainult selle hetkeni, mil asjade eest maksma asud. Siis hakkab ligi hiilima süütunne... kui ostetav pole just paar kingi. Šoppajad peavad kingi praktisliseks ostuks - nad saavad neid mitu korda nädalas kanda ja nii pikeneb meeldiv tunne.

Kogumiskirg

Kingad stimuleerivad ka seda aju osa, mis tegeleb kollektsioneerimisega. Kingad on kogutavad esemed, taibaku naised seda või mitte. Need on nagu skulptuurid. Iga uue eseme saamine tekitab väikese adrenaliinisööstu, mis sarnaneb elevusele, mida tunneb margikoguja haruldase margi leidmisel.

Võim

Kõrgete kontsade eelistamisel on bioloogilised tagamaad. Nagu enamik loomariigi esindajaid, seostavad inimesed alateadlikult pikkust võimuga. Kõrged kontsad võivad seega automaatselt sinu staatust tõsta. Ajalooliselt kandis kõrgem klass kontsaga kingi ning töölised mugavaid madalaid jalavarje, millel võib mingil määral ka tänapäeval mõju olla.

Seks

Stilettod on seksikad, kuid miks täpselt? Kui naine kontsakingi kannab, võtab tema keha ürgse paaritumispoosi - tagumik kerkib ja selg läheb nõgusaks. Lisaks on inimeste mõistus nii seatud, et jalad seostuvad seksiga. Aju osa, mis on ühenduses genitaalidega, on täpselt selle osa kõrval, mis tegeleb jalgadega. See võib olla üks põhjuseid, miks kingad on erootilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles