Püüa hansamelu fotole!

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavustel hansapäevadel leiab aset fotokonkurss ja näitus, mis kajastab hansapäevade melu.
Tänavustel hansapäevadel leiab aset fotokonkurss ja näitus, mis kajastab hansapäevade melu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavuste hansapäevade ajal leiavad aset fotovõistlus ja näitus "Viljandi hansapäevad 2010", mille eesmärk on elavdada Viljandi fotoelu ja pakkuda fotohuvilistele jälle üht väljakutset.

Võistlusele ja näitusele on oodatud meeleolukad hetkejäädvustused käesoleva aasta Viljandi hansapäevade melust. Hansapäevad kestavad 11.-13. juunini.

Fotosid oodatakse 13. juunil kella 10-11 Maksifoto kauplusesse. Esitada võib vaid digikaameraga jäädvustatud pildifaile. Esitatavad failid peavad olema jpg-formaaadis, pikem külg minimaalselt 3000px. Failid peaksid olema salvestatud mälupulgale või CD-le.

Andmekandjale peab kirjutama autori märksõna ning lisama kinnise sama märksõnaga ümbriku, milles on autori nimi ja kontaktandmed.

Üks autor võib esitada kuni kümme tööd. Foto saatja vastutab esitatud fotode autorsuse ning muude andmete õigsuse eest. Lubatud on igasugune fotode kvaliteeti parandav töötlus.

Osaleda võivad kõik soovijad, välja arvatud võistluse korraldamisega seotud isikud. Osalejail tuleb  eelregistreeruda e-postiaadressil karita@viljandikultuurimaja.ee 10. juuniks.

Võistlevaid fotosid hindab žürii, mille koosseisu nimetab korraldaja. Žüriis on esindatud professionaalsed fotograafid, aga ka kunstiinimesed ja ajakirjanduse esindajad. Žürii lähtub piltide hindamisel peamiselt pildi väljendusrikkusest, esitatud tööde kunstiline ja tehniline tase on väiksema tähtsusega.

Žürii välja valitud fotod trükitakse korraldaja kulul A4 fotopaberile ja vormistatakse näituseks, mis avatakse pühapäeval, 13. juunil kell 15 Arkaadia aias. Avamispäeval korraldavad Overall Eesti koolitajad Canoni fototehnika esitluse.

Fotonäitus on avatud 13. juunil kella 15-20 ning 14.-19. juunini kella 12-18 Arkaadia aias.

Korraldajal on õigus kasutada väljavalitud töid meediaväljaannetes, interneti koduleheküljel ja avalikel üritustel ilma autoritasu maksmata.

Kolm parimat saavad 1000-kroonise kinkekaardi fototehnika soetamiseks. Lisanduvad eriauhinnad: fotoprinter IP3600, mille paneb välja Overall Eesti AS, A2 formaadis värviline väljatrükk Koopiastuudiolt ning 300 krooni eest fototeenust Mati Fotolt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles