Kolm petturit püüdsid Londoni Ritz hotelli maha müüa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Ritz hotell
Londoni Ritz hotell Foto: SCANPIX

Kolm  briti petturit püüdis 250 miljoni naela eest Londoni kuulsat Ritz hotelli maha müüa.

Kolme mehe, 57-aastase Conn Farrelli, 68-aastase Patrick Dolani ja 49-aastase Anthony Lee üle algas Southwarkkis eile kohus, kirjutab The Times.

Uurijate sõnul oli petuskeem väga hästi ette valmistatud. Jurist Farrell, endine ehitusettevõtja Dolan ja veoautojuht Lee valisid oma ohvriteks kaks ärimeest Terence Collinsi ja Marcel Boerkhoorni, kes olid hinnalise hotelli ostust huvitatud.

Petturid ja ärimehed pidasid ostu-müügi üle läbirääkimisi 2006. aasta algusest kuni 2007. aasta märtsini.

Kolmiku kinnitusel olid nad selle hotelli omanike esindajad. Nende sõnul soovisid omanikud Sir Frederick Barclay ja tema kaksikvend Sir David Barclay hotelli müüa. Meeste kinnitusel oleks müügihinnaks kujunenud 250 miljonit naela.

Läbirääkimiste käigus õnnestus kolmikul saada ärimeestelt miljoni naela suurune ettemaks, mis kanti Lee arvele ühte Iirimaa panka. Kuid hotellimüük ei leidnud kunagi aset ning petturid ärimeestele nende ettemaksu ei tagastanud.

Asja käsitlemine kohtus jätkub.

Londoni Ritz on 133 toaga hotell, mis asub Picadillyl Green Parki lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles