Rootsi tulevase printsi esivanemad olid aadlikud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria ja  Daniel Westling
Kroonprintsess Victoria ja Daniel Westling Foto: SCANPIX

Rootsi kroonprintsessi Victoriaga abielluva Daniel Westlingi kauged esivanemad olid aadlikud.

Rootsi genealoogide uuring näitas, et Westling ei ole tavaline rootslane, vaid on sinivereline nagu ta tulevane abikaasa, kirjutab The Telegraph.

Väidetavalt oli Rootsi kuningas Karl XVI Gustav esialgu selle vastu, et ta 32-aastane tütar abiellub tavalise mehega.

Kuid genealoog Björn Engströmi uuring näitas, et Daniel Westlingi esivanemate hulgas on nii Rootsi kui ka Soome aadlikke.

«Daniel Westlingi sugupuu uurimine paljastas, et ta on suguluses mitmete nimekate õukondlaste, parlamendiliikmete ning isegi aadlidaamiga, kes nõiduses süüdistatuna ära taheti uputada,» selgitas Engström.

Westling põlveneb otse 16. sajandi Rootsi kuninga Karl IX õukondlasest ning ta pereliin ulatub tagasi kuulsa Svinhufvudi aadlidünastiani.

See seos tähendab seda, et ta on suguluses Soome kunagise presidendi, 1931 - 1937 võimul olnud Pehr Evind Svinhufvudiga.

«Kui vaadata Westlingi esivanemaid, siis on nende seas vähe skandaalseid isikuid, enam-vähem kõik on olnud väga asutust väärivad ning kõrgetel ametikohtadel. Ainult paar neist on kriminaalse taustaga,» jätkas genealoog.

Printsess Victoria ja Daniel Westlingi laulatus toimub 19. juunil Stockholmis. Daniel Westling hakkab pärast seda kandma tiitlit Tema Kuninglik Kõrgus Prints Daniel.

Rootsi kroonprintsessi pulmad on Euroopa suurim kuninglike perekondade sündmus pärast Walesi prints Charlesi ja Lady Diana Spenceri pulmi 1981. aastal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles