Ukraina bänd lisandus Tallinn Music Weeki festivaliprogrammi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina etnofolk bänd TaRuta
Ukraina etnofolk bänd TaRuta Foto: promo

Seoses Valgevene bändi Vietah kontserdi ootamatu tühistamisega ansambliliikme haigestumise tõttu on Tallinn Music Weeki festivaliprogrammi lisandunud Ukraina etnofolk bänd TaRuta. TaRutat näeb ja kuuleb homme 29. märtsi õhtul Maailmaküla esitluskontserdil Kloostriaidas. Ühtlasi astub bänd üles erikontserdil Ukraina kultuurikeskuses koos Svjata Vatraga.

TaRutat loetakse üheks Ukraina noorema põlvkonna põnevamaks etnoroki bändiks. Folkmuusikute Jevgeni ja Olena Romanenko juhitud kooslus segab Ukraina folklooripärandit  uljalt rokiriffide, fusioni käikude ning triphopi ja dubstepi rütmidega, tulemiks põlvkondade ja -stiilide ülene põnev etnokokteil. Üleilma festivalilavadel karastunud bändi kaasaegse kõlapildi eest vastutab DJ ja biidimeister Igor Lyodin.

Laupäeval, 29. märtsil astub TaRuta koos Eesti-Ukraina tulefolgi bändiga Svjata Vatra üles ka Ukraina Kultuurikeskuses toimuval solidaarsusüritusel, kus avaldatakse toetust Ukraina rahvale ning Maidanil hukkunutele ja kannatanutele. Ürituse avab Ukraina suursaadik Eestis Viktor Kryzhanivsky. Lisaks muusikaliste etteastete nautimisele on külalistel võimalik osa saada lihavõttemunade värvimisest ja ekskursioonist kultuurikeskuse põnevas arhitektuurilises kolmikus, mille hulka kuuluvad ka Ukraina katoliku kirik ning väike klooster.

Festivalipassid ja üksikpiletid kontsertidele on saadaval Piletilevist. Tallinn Music Weeki konverents on välja müüdud. Passid mis tagavad sissepääsu kõigile festivali kontsertidele maksavad festivalinädalal 55 €. Festivalipass tuleb vahetada käepaela vastu TMW infopunktis Viru Keskuses 24. - 29. märtsini. Soovitame muretseda pilet või pass eelmüügist, et vältida järjekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles