Soomes öeldi poisile maasikakorjaja töö ära: tüdrukud korjavad kiiremini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes öeldi poisile maasikakorjaja töö ära: tüdrukud korjavad kiiremini
Soomes öeldi poisile maasikakorjaja töö ära: tüdrukud korjavad kiiremini Foto: SCANPIX

Soomes jäi suvel maasikafarmis töötada soovinud poiss sellest ilma oma soo tõttu.

Poisile öeldi, et nad enamjaolt palkavad tüdrukuid, kuna tüdrukud on hoolsamad ja kiiremad maasikakorjajad, kirjutab iltasanomat.fi.

«Eelkõike palkame tüdrukuid, sest varasemad kogemused on näidanud, et nad on kiiremad marjakorjajad,» teatati poisile e-kirjas.

Maasikafarm eitas, et tüdrukute eelistamise puhul oleks tegemist soolise diskrimineerimisega.

Farmi esindaja tõi esile sooneutraalseid kriteeriumeid nagu innukus ja vanus, mis on nende suvetöötajate valiku aluseks.

Soome soolise võrdõiguslikkuse asjatundjate arvates jättis maasikafarmi suhtumine hoopis teise mulje ning nende arvates on tegemist soolise diskrimineerimise juhtumiga.

Marjafarmis tehtud uuringu kohaselt on aastate jooksul olnud tüdrukud paremad ja usaldusväärsemad marjakorjajad kui poisid.

«Poisid on rohkem huvitatud tüdrukutega flirtimisest ja nende kiusamisest kui marjade korjamisest. Samuti tüdinevad poisid marjakorjamistööst väga kiiresti ning nende töö tulemused jätavad soovida,» teatas farm.

Soolise võrdõiguslikkuse ekspertide sõnul ei ole need põhjendused veenvad.

Soomes kehtiva võrdõiguslikkuse seaduse kohaselt ei tohi töökohale kandideerijate puhul lähtuda nende soost. Samas see seadus ei saa teha ettekirjutusi, millised töötajad tööandja valib.

Võrdõiguslikkuse eksperdid soovitasid maasikafarmil oma palkamisreeglid uuesti üle vaadata ning poisse tüdrukutega võrdselt kohelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles