Rootsi prints Carl Philip abiellub suvel?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi prints Carl Philip
Rootsi prints Carl Philip Foto: SCANPIX

Rootsi tabloidid kirjutavad juba mõnda aega, et prints Carl Philip kosib sel kevadel oma kallimat Sofiat.

Rootsi õukonnas on viimastel aastatel toimunud mitu tähtsündmust – kroonprintsess Victoria ning ta õde, printsess Madeleine abiellusid ning said lapse.

Nüüd on Rootsi meedia pilk pöördunud nende vennale, prints Carl Philipile. Kõige agaramad arvavad, et prints ja ta kallim teatavad kihlusest juba lihavõtete ajal.

«Olen veendunud, et kihlus leiab aset lihavõtete ajal. Lihavõtted on hea aeg, sest kohe pärast seda on kuningas Carl XVI Gustafi sünnipäev. Kui nende kahe sündmuse vahel on väike ajavahe, ei varjuta need teineteist,» selgitas Rootsi õukonna asjatundja Sten Hedman.

Rootsi kuninga sünnipäev on 30. aprillil.

Rootsi naisteajakiri Svensk Damtidning kirjutas, et Carl Philip ja Sofia on juba ammu tahtnud oma suhtest avalikult teatad, kuid seni ei ole leitud õiget hetke.

Hedmani sõnul on Rootsi õukonnas ka varem ette tulnud, et on abiellutud vaid paar kuud pärast kihlust.

«Nad võivad kihluda lihavõtete ajal ning abielluda augustis. Nende abiellumine ei ole nii suur sündmus kui kroonprintsess Victoria oma. Sellel osalevad vaid perekonnad ja sõbrad,» sõnas asjatundja.

Rootsi meedias spekuleeritakse ka selle üle, millises kirikus võib paari laulatus aset leida. Oletatakse, et Stockholmi mõnes kirikus.

Lisaks Stockholmi kirikutele on välja pakutud ka Ölandi saarel asuvat Gärdslösa kirikut, mis asub kuningliku pere suveresidentsi Sollideni lossi lähedal.

Rootsi õukond ei ole soovinud võimalikku kihlust kommenteerida.

«Kui meil on midagi teatada, siis avaldatakse see õukonna ametlikul leheküljel,» sõnas õukonna esindaja Annika Sönnerberg.

Carl Philipi ja Sofia suhe sai alguse 2010. aastal. Tõsielusarjas osalenud ja meesteajakirjale poseerinud Sofia ei olnud kuninglikule perele esmalt meeldinud. Nüüdseks on ta siiski võetud pereliikmeks. Sofia mainet on aidanud parandada töötamine Lõuna-Aafrika Vabariigi slummilastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles