Mängufilm «Risttuules» jõuab täna kinodesse üle Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest, 26. märtsist jõuab mängufilm «Risttuules» Tallinnas Coca-Cola Plazasse, Solarisse ja Artisesse ning Tartus kinosse Ekraan. 27. märtsist algavad linastused kõikjal Eestis.

Rapla kultuurikeskuses näeb filmi 27. märtsil, Viljandi Männimäe külalistemajas ja Tartus Cinamoni kinos alates 27. märtsist, Märjamaa kinos Helk 27. ja 28. märtsil, Mustla rahvamajas ja Tallinnas Kaja kultuurikeskuses 28. märtsil, Pärnu Mai kinos 28.–30. märtsini, Rakvere teatrimajas 29.–31. märtsini ning Jõhvi kontserdimajas on seansid 29. ja 30. märtsil.

30. märtsil linastub film Elva huviala- ja kultuurikeskuses Sinilind, Vändra kultuurimajas ja Kilingi-Nõmme klubis.

1. aprillil on linastus Tapa Kultuurikojas, 2. aprillil Karksi valla kultuurikeskuses, Kärdla kultuurikeskuses, Kuressaare Linnateatris, Sakala keskuses Viljandis, Põlva kultuuri- ja huvialakeskuses, Pärnu Endla teatris ning Tartu Elektriteatris. Tartus kohtub vaatajatega ka režissöör Martti Helde.

Järva-Jaani kultuurimaja ja Luunja kultuurikeskus näitavad filmi 3. aprillil, Võru Kannel näitab filmi alates 4. aprillist. Lihula kultuurimajas on seanss 9. aprillil. 8. aprillil linastub film Koeru kultuurimajas, Kohila kinos ja Valtu seltsimajas, 9. aprillil Jõgeva kultuurikeskuses ning 10. aprillil Mustvee kultuurikeskuses. Tallinna Tehnikaülikooli kinos näeb filmi 14. aprillil.

Lähikuudel jõuab film ka teistesse kinokohtadesse üle Eesti. Seansside täpsed algusajad palume üle kontrollida kinopaiga infotelefonidel.

«Risttuules» põhineb 1941. aasta juuniküüditamise sündmustel.

Poeetilises filmikeeles, tableau vivant-stiilis jutustatud loo sõlmib harmooniliseks tervikuks helilooja Pärt Uusbergi originaalteos.

«Risttuules» on režissööri ja stsenaristi Martti Helde esimene täispikk mängufilm. Osades Laura Peterson, Tarmo Song, Mirt Preegel, Ingrid Isotamm, Einar Hillep. Kunstnik on Reet Brandt, operaator Erik Põllumaa ja kostüümikunstnik Anna-Liisa Liiver.

Produtsendid on Piret Tibbo-Hudgins ja Pille Rünk, tootja Allfilm, rahvusvaheline müügiagent ja levitaja Deckert Distribution. Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, kultuuriministeerium, kaitseministeerium ja Eesti Rahvusringhääling.

Vaata pilte ja videot!

"Risttuules" kinotreiler from Risttuules / In the Crosswind on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles