Eesti tsirkusekogukond kutsub kõiki tähistama Ülemaailmset Tsirkusepäeva!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tsirkusekogukond kutsub kõiki tähistama Ülemaailmset Tsirkusepäeva!
Eesti tsirkusekogukond kutsub kõiki tähistama Ülemaailmset Tsirkusepäeva! Foto: Promopilt

Eesti tsirkusekogukond kutsub kõiki tähistama Ülemaailmset Tsirkusepäeva!

13.-20.04 leiavad aset Suur Tsirkuse Rongkäik Tallinna vanalinnas, Tsirkuse Olümpia, Eesti püramiidi loomine Vabaduse väljakul, Eesti Tsirkuse Gala Kumu auditooriumis ning laste gala «TsirkuseRing» OMAsaalis.

Pühapäev, 13. aprill

Kell 12.00 saab alguse Tallinna vanalinnas Tsirkuse Rongkäik, kus osalevad Eesti tsirkuserahvas, klounid, akrobaadid, nende sõbrad ning oodatud on kõik tsirkusekunsti austajad. Rongkäik alustab Vabaduse väljakult ning kulgeb lõbusas meeleolus Tallinna vanalinna tänavatel.

Kell 13.00-14.00 toimub Vabaduse väljakul Tsirkuse Olümpia, kuhu on oodatud kõik, kes soovivad end proovile panna tasakaalu hoidmises, žonglöörimises, kätel seisus/jooksus, monoratta sõidus või näiteks hularõnga keerutamises.

Ülemaailmse Tsirkusepäeva raames toimub pühapäeval ka Eesti püramiidi ehitus ja fotovõistlus. Iga riik loob oma püramiidi ning fotod püramiididest ühendatakse virtuaalselt suurimaks kompositsiooniks, mis aegade jooksul tsirkuse vallas on loodud.

Kõigil fotohuvilistel on võimalik fotovõistlusest osa võtta, mille kohta huvilised leiavad infot Facebookist sündmuse lähenedes.  

Neljapäev, 17. aprill

Kell 19.00 toimub Kumu auditooriumis Eesti Tsirkuse Gala, kus astub üles Eesti tsirkuse paremik. Ainukordses programmis osalevad klounid Piip ja Tuut, ansambel „Kriminaalne Elevant“, OMAtsirkus, Tsirkusestuudio FOLIE, Vello Vaheri Tsirkusekool,  Eesti Mustkunstnike Liit, Meelis Kubo jt Eesti tsirkuse noored artistid.

Galaõhtut lavastab Terje Bernadt, Tsirkusestuudio Foliest.

Piletid Piletilevis 13/18/20/25€

Pühapäev, 20. aprill

Kell 16.00 toimub OMAsaalis, Kopli 25 TsirkuseRing. TsirkuseRing on laste ja noorte etteastetest koosnev galaetendus, kus esinevad erinevad tsirkusestuudiod ja akrobaatikakoolid: Tsirkusestuudio Folie, OMAtsirkus, Partnerakro, Westholmi tsirkusering ja paljud teised.

Peale etteasteid (kell 18.00) on kõik suured ja väikesed vaatajad oodatud proovima noorte artistide juhendamisel nii trikke kui harjutusi, mida tsirkuses õpitakse. Galaõhtut lavastab OMAtsirkusest Kaja Kann.

Ülemaailmset Tsirkusepäeva tähistatakse igal aprillikuu kolmandal laupäeval, mis viiakse läbi maailma erinevais paigus viiendat aastat. Pidustused algavad märtsis ja kestavad terve kuu. Osalevate riikide arv sellel aastal ulatub 50-ni. Rohkem infot Ülemaailmse Tsirkusepäeva kohta: www.circusfederation.org

Toetajad/ Partnerid: Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, B6 Studios, Overall Eesti AS, Saku Õlletehase AS, PROSS.ee, Kultuurikatel, OMAtsirkus, Mustkunstnike Liit, E.T.A Tantsuagentuur, Tsirkusekool, Tsirkusestuudio Folie vabatahtlikud, Dan le Man, Piip ja Tuut

Hiljuti on suurematest tsirkusesündmustest Eestis aset leidnud rahvusvaheline uue tsirkuse festival Tsirkusepuu. Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi raames täitusid Kadrioru park ja Kumu auditoorium nädalaks publikuga, kes said osa tsirkuseetendustest, tänavatsirkusest ja meistriklassidest.

Rohkem infot Tallinnas toimuva tsirkusepäeva kohta:

Facebook: SIIT

Koduleht: http://www.tsirkus.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles