Tuumafüüsik: ufoinfo varjamine on kosmiline Watergate

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanton Friedman
Stanton Friedman Foto: Wikipedia.org

Endise tuumafüüsiku sõnul püüab USA valitsus kõigest väest varjata informatsiooni, mis neil on tundmatute lendavat objektide ehk UFOde kohta.

Stanton Friedmani sõnul on USA ametiisikud tulnukaid uurinud alates 1947. aastast, kirjutab foxnews.com.

«Tulnukate ja nende lendavate aluste kohta on väga mahukas materjal kogutud. Selle varjamise saaks lausa  sajandi projektiks kuulutada,» on Friedman veendunud.

Friedman oli 14 aastat füüsik sellistes firmades nagu General Electric, General Motors, Westinghouse ja Aerojet General Nucleonics, kus ta töötas mitmete salaprojektidega.

Alates 1958. aastast hakkasid talle tundmatud lendavad objektid huvi pakkuma.

«Pärast 53 aasta pikkust uurimistööd olen veendunud, et tegemist on laiaulatusliku kosmilise Watergate`iga. Erinevate riikide valitsused on ufoinfoga tegelenud alates 1947. aastast ning sellega tegeletakse siiani,» jätkas teadlane.

Friedmanil ilmus hiljuti uus raamat «Science Was Wrong», kus ta käsitleb ufoinfo varjamise põhjuseid ja tagajärgi.

Friedmani sõnul on teadlased hakanud vaikselt tunnistama, et Maad on võinud ja võivad ka tulevikus külastada meist erinevad intelligentsed olendid.

 Ta tõi näiteks SETI projekti, milles otsitakse kosmosest intelligentset elu.

«Mind ärritab kõige rohkem, et SETI teadlased ei ole enda sõnul leidnud märke teiste planeetide või galaktikate intelligentse elu kohta. Tegelikult kästakse neil suu lihtsalt kinni hoida,» lisas Friedman.

Watergate`i skandaal sai nime Washingtonis asuva hotelli- ja bürookompleksi järgi, kus asuvasse demokraatliku partei valimisstaapi 1972. aastal sisse murti.

Washington Posti ajakirjanike põhjalik juurdlus näitas, et operatsioonist oli teadlik ka tagasivalimist taotlenud vabariiklasest president Richard Nixon, kuigi ta seda esialgu eitas.

1974. aastal astus Nixon nende süüdistuste tõttu ametist tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles