Eesti pungi hümni sõnade autor pole saanud pennigi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller
Hendrik Sal-Saller Foto: Jelen Rudi

Eesti pungiantoloogiale nime andnud Generator-M-i loo «Disko lugu» sõnade autor ei ole ja ei saa laialt kasutatava fraasi eest raha.


«Ei ole ma kunagi midagi saanud ja ega ei oota ka,» ütles toona punkbändis bassi mänginud Anti Rüüt. «See on punk!» Rüüt kirjutas «Disko loo» sõnad. Kuulsat refrääni «Disko pole oluline, punk on põhiline» kasutatakse nüüd pungiantoloogia ning juunis peetava pungisuvetuuri pealkirjana. Oma laialdase tuntuse tõttu isegi mittepunkarite hulgas võib seda pidada Eesti pungi mitteametlikuks hümniks.

«No eks me kõik kolmekesi tegime siis,» lausus Hendrik Sal-Saller, toonase Generator-Mi kitarrist ja laulja tagasihoidlikult. «No ja ega siis sel ajal ei saanud punkbändid Nõukogude liidus mingeid atesteeringuid ega tariife. Kõik, mis tehtud varem kui viisteist aastat tagasi, jääbki nii.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles