Kui palju maksab korralik karusnahast vest?

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel talvel avastasid naised karusnaha pigem vestide näol, kui vanema põlvkonna armastatud kasukates.

«Viimasel nädalal avaldatut pildid Evely Ventsli vestist tõid meie õuele üle 30 hinnapäringu vestidele,» pajatab tuntud köösner Ilona Abdullajeva. «Sain taaskord aru, et  kuna tegu on tootega, mida ostetakse üks kuni kaks korda elus, siis pole inimestel selget arusaamist, mis kui palju maksab.»

Siin teile nüüd väike spikker:

Kui soovid karusnahast vesti alla 300 eur, siis tuleb leppida poes müüdavate Hiina massitoodangu vestidega, mille puhul võib kahelda nii kvaliteedis, karusnaha ehtsuses, kui ka vanuses. Itaaliast sellise hinnaga midagi koralikku ei saa, ärge uskuge neid, kes vastupidist väidavad.

Sageli on need vestid tehtud imepisikestest karusnaha jääkidest, neid kavalalt kokku kombineerides ja küllatki palju on ka nn värvitud rebase vms nime taga peidus värvitud ja pügatud koerad ja kassid. PÄRIS KINDLASTI ei saa selle raha eest uhket vesti!

300-500 eurot on juba selline hinnaklass, kust võib leida armsaid miniveste rebasest, kährikust, küülikust, jne. Neil on juba stiili ja ka kvaliteet tavaliselt kõrgem.

500-900 eurot on vahemik, kus saab juba endale korraliku ja ilusa vesti odavamast karusnahast. Värvitud rebane, pügatud ja värvitud kobras või kährik oleks parimad soovitused. Nad näevad välja väga head!

900-1500 eurot on hinnaklass, kus leiab ilusaid tooteid ka internetipoodidest. Tõsi, viimaste puhul ei saa olla kindel karusnaha vanuses ja kvaliteedis: on olnud juhtumeid, ja mitte vähe, kus müüakse internetis ka soliidsete firmade poolt hea hinnaga veste, mille vanus tundub olevat vähemasti viis kuni kuus aastat. Selles hinnaklassis saab juba rääkida luksuslikust kraest, pikemast mudelist, kallimast karusnahast nagu hõberebane, polaarrebane, ilves, naarits, hunt, jt.

1500 + eurot on individuaalõmbluse maalmas juba vestid, milles kasutatud karusnahk peab olema väga efektne ja kallis, mängu tulevad vaid farmiloomad eriti koheva ja särava karvaga, soobel, kuldne naarits, jne.  Siis võivad hinnad ulatuda ka 3000-4000 euroni. Selliseid tooteid ei saa odavamalt ka internetist luxtootjatelt, pigem vastupidi, sest sooblit pole mõtet müüa alla 3000 euro.

Mida soovitab tuntud köösner Ilona Abdullajeva?

Kõigepealt määrake oma eelarve hinnalagi. Uurige, kas saab ka osta järelmaksuga. Mina näiteks pakun sellist võimalust.

Kui hinnalage pole, siis tasuks tutvuda eri karusnahkade sobivuse ja meeldivusega just teile. Mitte igaühele ei sobi kõik karusnahad ja mitte kõik värvid ei kaunista kõiki inimesi ühtmoodi. Kui tahta rõhutada taljet, siis tuleks mõelda, kas liigne kohevus on vajalik.

Kui karusnahad, värvitoonid, õmblusmustrid, jms läbi mõeldud, võiks alles rääkida teid kaunistavast isikupärasest disainist. Siin ei maksa kokku hoida raha ja aega, sest kui juba 1000 eurot kulutada, siis pigem asja eest, mis eristuks ja just teid väga ilusaks teeks.

Pole olemas koledat karusnahka, on olemas ebakvaliteetne ja vana nahk, maitsetu ja lame karusnahale sobimatu stiil ning ebakorretne õmblustöö.

Karusnaha puhul, kus on vaja kokku sobitada naturaalseid värve ja eri pikkuse ning tihedusega karvu, on riskid valesti kombineerida küllaltki suured. Just seepärast tuleks võtta aega, mõelda pisut ja lasta õmmelda väga korralik vest.

Ja kui tahate olla praktiline, siis mõelge kohe alguses ka selle peale, kas vesti juurde peaks kuuluma ka lukuga eemaldatavad karusnahast või nahast varrukad, et ka külmal ajal seda mugav kanda oleks.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles