Meeste tantsupeol tantsib pärnumaalasigi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildimeenutus esimesest meeste tantsupeost.
Pildimeenutus esimesest meeste tantsupeost. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Pühapäeval, 13. juunil peetakse Rakveres maha teine meeste tantsupidu.

Juba kell 10 algab peo peaproov-etendus, ürituse ametlik avamine on kell 13.30 Vallimäel. Päris piduks läheb kell 15, mil algab tantsupeo esimene etendus; tantsijate teine ülesastumine hakkab kella seitsmest.

Pärnumaalasi pole umbes kolme tuhandeses tantsijate väes just palju, aga üksjagu siiski.

Noorematest seavad pühapäeval Rakvere staadionil teiste hulgas samme Are kooli 3.-4. klasside poisid (juhendaja Anne Niibo), Tõstamaa keskkooli poisid (Pilvi Kase), Metsapoole kooli 3.-4. klasside tantsurühm (Antonina Lepp) ja sama kooli 5.-6. klasside rühm (Tiina Laidla).

Gümnasistidest esindab Pärnumaad Rakveres Pärnu-Jaagupi rahvamaja rahvatantsurühma Laieldes noorterühm (Tiina Saar); segarühmadest Kevade (Teet Killing) ja Viies Ratas (Pilvi Kase) Tõstamaalt, Häädemeeste huvikeskuse rühm (Enda Lorents), Tori segarühm (Alli Põrk) ja segarahvatantsurühm Wendre (Kädi Pärnoja).

Kogenud tantsijatest läheb Pärnumaalt Rakverre rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit (Eneli Rüütli).

„Mulle on see meeste tantsupidu esimene, aga paar rühmakaaslast käisid eelmine kord vaatamas, neile jättis ta küll võimsa mulje,” tõdes Rain Rees, Tuurit-Tuuriti liige. Ehkki rühmal pole tarvis esinemiskogemust kelleltki laenata, sest üles on astutud nii üle-eestilistel kui kohalikel tantsupidudel, viimati mai lõpus Lavassaares Pärnumaa tantsupeol, ootab Tuurit-Tuurit teist meeste tantsupidu põnevusega: ikkagi ainulaadne kogemus. Ei ole just igapäevane, et väljakul on korraga nii palju meestantsijaid.

Kodukandis näeb Tuurit-Tuuritit hansapäevadel: 25. juunil tantsib rühm Steineri aias, 26. juunil Vallikäärus.

Esimene meeste tantsupidu toimus Rakveres 2006. aastal, sellel tegid kaasa ka paarsada Virumaa naistantsijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles