Kanadas pandi sularaha jaganud mees psühhiaatriahaiglasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada dollarid
Kanada dollarid Foto: SCANPIX

Kanadas Halifaxis muutis üks mees paljude päeva helgemaks, jagades kaaskodanikele sularaha.

Richard Wright andis 50 ja 100 Kanada dollari kupüüre, edastab Yahoo News.

Ta küsis neilt, kellele raha andis vastutasuks vaid ühte, et nad ütleksid «tänu jumalale».

Kui keegi lükkas pakkumise tagasi ja ütles, et tal on raha küllalt, palus Wright raha neil anda mõnele sellisele, kellel ei ole raha.

Prince Edward Islandi politsei pidas raha jaganud heldekäelise mehe kinni. Politsei langetas otsuse, et Wrighti vaimne tervis vajab psühhiaatrilist kontrolli.

Richard Wrighti tütre Chelsea Wrighti sõnul pandi ta isa psühhiaatriahaiglasse, kus teda uuritakse. Tütre arvates käitusid politseinikud valesti, et nad ta kinni võtsid ja sundravile viisid.

«Mu isal ei lubata psühhiaatriahaiglast lahkuda hoolimata sellest, et tal ei ole vaimse tervise probleeme. Mu isa kogus raha ja kui me pere oli Halifaxis puhkusel, otsustas ta lihtsalt lisaraha anda neile, kes seda vajada võisid,» selgitas tütar.

Halifaxi psühhiaatriahaigla arstid ei soovinud Wrighti juhtumit kommenteerida, kuid ütlesid, et «psühhiaatriliste häiretega patsiendid tavaliselt ei tunnista, et neil on probleeme».

Kanada vaimse tervise assotsiatsiooni esindaja Bev Cadham ei arva, et Richard Wright on vaimuhaige ja raha jagamine tõendas seda.

«Ta on lihtsalt heldekäeline ja tahab kaasinimesi aidata, kuid meie raha kummardavas ühiskonnas sellist headust ei aktsepteerita,» lausus asjatundja.

Facebooki loodi Wrighti toetusgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles