TMW: Eesti jazzi showcase on põnevam kui eales varem

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014 teine poolfinaal, MiaMee
Eesti Laul 2014 teine poolfinaal, MiaMee Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti Jazzliit ja Jazzkaar toovad reedel, 28. märtsil Teater NO99 lavadele 11 erinäolist koosseisu. Uued leiud – Carrot Lights, Power Play ja lisaks superbänd Raoul Björkenheim Ecstasy.

Traditsiooniliselt toimub Tallinn Music Weeki raames ka Eesti jazzi hetke uuemaid ja omanäolisemaid muusikuid ja kõlasid tutvustav showcase, kus üles astub 11 eriilmelist ja kõrgetasemelist kollektiivi. „Siit on tuule tiibadesse saanud mitmed jazzikollektiivid ja tänavu on tulemas lisaks publikule ka kümmekond Euroopa jazzifestivalide korraldajat,“ ütles Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm.

Õhtu avab trio Carrot Lights koosseisus Paula Mustikas ehk Laura Remmel, Joel Remmel ning Kaspar Kalluste. Vilkuvate porgandite trio viljeleb improvisatsioonilist muusikat, mis on segu jazzist, popist ja vabaimprovisatsioonist.

Ansamblis Heavy Beauty müristab rockilikult Eesti jazzi kahurvägi – Jaak Sooäär, Henno Kelp, Andrus Lillepea – ja Leedu bass-saksofonist Liudas Mockunas. Hoidke alt!

Ain Agan - Andre Maaker Duo on kaks erinevat generatsiooni ja kaks erinevat kitarri, kuid need kõlavad laval justkui üks!

Taanis elav Eesti saksofonist Maria Faust esineb esmakordselt Tallinn Music Weekil soolokavaga. Muide, ta nomineeriti ka eelmisel aastal esimese välismuusikuna Taani muusikaauhindadele.

Pae Kollektiiv on energiast pulbitsev nüüdisjazzi viljelev värske ansambel, mille suur koosseis võimaldab rikkalikku värvi- ja dünaamikaskaalat. Meesteväge juhatab helilooja ja pianist Kirke Karja.

Tartu muusikutest koosnev kollektiiv Wilhelm pääses oma looga „Resignal“ konkursi Eesti Laul 2014 finaali. Nad vilelevad värsket jazzisugemetega indie-popmuusikat.

Mingo Rajandi ja Kirke Karja kuueliikmeline ansambel Heliotroop on põnev, kirev ja värvikas nagu seda esitavad interpeedidki. Nad on ka uue loomingulise rühmituse Avarus asutajad.

Eksperimentaalmuusikat viljelev ansambel MiaMee koosseisus Liina Saar, Anni Elif Egecioglu, Taavi Kerikmäe, Mart Soo ja Tõnu Tubli toob showcase’ile kaasa oma värske heliplaadi „Some other me“ kava. Eesti kuulajad teavad neid konkursi Eesti Laul 2014 poolfinaalist looga „Fearful Heart“.

Klezmerlikku etnojazzi esitav bänd Abraham´s Café esineb Tallinn Music Weekil uuenenud koosseisuga, kuhu on lisandunud ka põnev instrument oud.

Raoul Björkenheim on rahvusvaheliselt väga tuntud Soome-Ameerika kitarrist, kelle plaate on muuhulgas välja andnud näiteks ECM ja Rune Grammofon. Tallinn Music Weekil astub ta üles koosseisuga Raoul Björkenheim Ecstasy.

Noore võimsa energiaga Power Play on oma esimesed võidud lavalaudadel noppinud ja on valmis uuteks väljakutseteks.

Olge kohal, sest need tänased Tallinn Music Weeki showcase'i artistid on homsed staarid!

Festivali kava ja artistiinfo SIIN. Piletid müügil Piletilevis ja kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles