Galerii: Kevadvaheajal rõõmustas lapsi Moskva tsirkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadvaheajal rõõmustas nii lapsi, kui ka täiskasvanuid Tallinna Saku Suurhallis Moskva tsirkus. Programm oli hoogne ja lõbus.


Kevadel loodus tärkab ning sellega koos ärkavad ka liblikad, karud ja konnad. Ilmselt püüdis seda looduse elavnemist Eestimaa rahvale edasi anda ka Moskva tsirkuse seekordne õhtujuht - lõbus ja energiline konn Kvako.

Tsirkuse keelest saavad ilma tõlgita aru inimesed ükskõik millises riigis ja kontinendil.

Moskva tsirkuse artistid on osalenud paljudel rahvusvahelistel konkurssidel ning saanud mitmeid suuri auhindu. Mitmed selle tsirkuse artistid on teinud just selle tsirkuse ülemaailmselt tuntuks.

Vendade Zapašnõite juhtimisel nägid vaatajad näiteks imelist etteastet tsirkusedünastia Oleg, Viktoria, Aleksandr, Juri ja Natalja Aleksandrovaga.

Suure Moskva Tsirkuse etenduses sai näha ka väga unikaalseid trikke, professionaalset dressuuri loomadega ja huvitavaid lavastuslikke lahendusi. Eesti vaatajad nägid vägevaid numbreid võimsalt Aleksandrovite tsirkusedünastialt: «Täispuhutud Adaadžo», «Dresseeritud karud: Vene Troika», «Originaalsed akrobaadid» ja «Velovõimleja dresseeritud koertega».

Juri Aleksandrov on Venemaa rahvusliku estraadi- ja tsirkusekunsti kõrgema õppe lõpetaja ja Venemaa teeneline artist!

Trikkide ainulaadsuseks olid kombineeritud matt-redelid, Bachi muusika, kuumad küünlad võrklühtritel, vaimsus ja plastika, mis kõik kokkupanduna andsid kordumatu sünkroonis liikumise areenil.

Uskumatud akrobaatide lennud lae all kutsusid esile vaatajate vaimustuse ja imestuse. Kõik see on arusaadav igas keeles, sest nii nagu armastuses ja kunstis, ei ole ka tsirkuses vaja tõlki.

Artistidele on antud «Hõbedase klouni» auhind Monte Carlo festivalilt ning Gand Prix karikas Prantsusmaal, XVII rahvusvahelisel tsirkusekunsti festivalil.

Samad artistid on pannud kokku ka etteaste «Dresseeritud karud: Vene Troika». Juri ja Natalja on suurepärased dresseerijad, kes on õppinud tundma karude käitumist ja eluviisi ning kes oskavad tuua välja nende metsikute  loomade intellektuaalse potensiaali

Uhked karud demonstreerisid väga paljusid erinevaid põnevaid trikke. Need karud mitte ainult ei tantsinud tantsinud, vaid lükkasid palle edasi-tagasi ja liikusid kõik sünkroonis. Karud viisid ka  kolmekesi edukalt kuubiku läbi labürindi ja lahendasid aritmeetilisi ülesandeid.

Aleksandrovite perekonnast on saanud suur tsirkuseedendajate pere ning tsirkusedünastia edasiviijad.

Oleg, Viktoria ja Aleksandr teevad näiteks ainulaadset tööd etteastetega «Täispuhutud Adaadžo» ja «Originaalsed akrobaadid». 2013 sügisel sai «Täispuhutud Adaadžo» Pronkslõvi auhinna 14. rahvusvahelisel tsirkusefestivalil Hiinas, Uchaos.

Lisaks Aleksandrovite dünastiale olid Eestisse esinema tulnud ka artistid numbriga «Icariani Mängud», samuti ka akrobaadid ja lõbusad klounid.

Vaata meeleolukat pildigaleriid toimunust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles