Maldiivide väikesaare elanikud võisid näha Malaysia Airlines lennukit?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maldiivide väikesaare elanikud võisid näha Malaysia Airlines lennukit?
Maldiivide väikesaare elanikud võisid näha Malaysia Airlines lennukit? Foto: SCANPIX

Maldiivide uudistekanalid edastasid, et India ookeanis asuva Kuda Huvado väikesaare elanikud võisid näha Malaysia Airlinesi kadunud lennukit.

Saare elanike sõnul nägid nad väga madalal lennanud suurt lennukit.

Maldiivide Kuda Huvado saar asub 3000 kilomeetri kaugusel paigast, kus lennujuhtimiskeskus kadunud lennuki Boeing 777-200 pilootidega viimast korda kontaktis oli.

Maldiivide uudistesait Haveeru Online kirjutas, et Kuda Huvado saare elanikud nägid 8. märtsil hiiglaslikku lennukit, mis lendas väga madalal. Tegemist oli valge kerega lennukiga, millel olid punane triip. Kohalike kirjeldus vastas Malaysia Airlines lennuki välimusele.

Pealtnägijate kinnitusel lendas lennuk põhjast kagu suunas. Samuti oli kuulda valju mootorimüra.

«Me ei ole kunagi varem näinud ühtegi lennukit nii madalal lendamas. Siit on küll vesilennukeid üle lennanud, kuid nüüd nähtud lennuk oli suur reisilennuk. See lennuk oli nii madalal, et isegi aknad ja uks oli näha,» sõnasid saareelanikud.

Saarenõukogu liige sõnas Haveeru Online`ile, et neile tuli elanikelt teateid kummalise lennuki kohta.

Malaysia Airlines lennuk kadus 8. märtsil olles teel Malaisiast Kuala Lumpurist Pekingisse Hiinasse. Pardal oli 239 inimest.

Kadunud lennukit otsitakse laialt alalt, mis ulatub India ookeanist Kaspia mereni.

Wikipedia: Maldiivid on saareriik India ookeanis. Koosneb 1192 saarest, millest umbes 200 on asustatud.

Maldiivi saarestik ulatub 850 kilomeetri pikkuselt põhjast lõunasse kahe rööbitise madalate korallsaarte ahelikuna. Saarestiku keskosa laius on 120 kilomeetrit.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles