Hiina netisõltlased põgenesid ravilaagrist

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiinas põgenesid netisõltuvuse võõrutuslaagrisse saadetud patsiendid sealt suurel kiirusel ja hulgakaupa.


Portaal MTV3.fi vahendab Hiina valitsusorganite andmeid, mille kohaselt sidusid neliteist 15-22 aastast hoolealust valvuri voodisse kinni ja tegid siis sääred. Põgenemisvahendiks kasutati taksot. Paraku jäi vabaduses viibimine üürikeseks, sest kamp (kuidas nad üldse neljateistkümnekesi taksosse mahtusid? aga hiinlased on tihti väikest kasvu) ei suutnud tasuda taksoarvet. Nii põgenikud tabatigi ja võõrutuslaagrisse tagasi saadeti. Nende endi sõnade järgi põhjustas põgenemise asjaolu, et ravi on väga üksluine (ning internetile pole ilmselt üldse juurdepääsu).

Hiinas on kasvava netisõltuvusega võitlemiseks rohkesti selliseid võõrutuslaagreid rajatud, kus tihtipeale kaunis karme ravivõtteid kasutatakse. Möödunud aasta augustis peksti Guanxis raviasutuses surnuks 15-aastane nooruk. Valitsusametnike andmetel on Hiinas kuni 24 miljonit netisõltlast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles