India tahab sadu joogaasendeid patenteerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India joogaõpilased asendeid näitamas
India joogaõpilased asendeid näitamas Foto: SCANPIX

India valitsus lasi teha sadadest klassikalistest joogaasenditest videod ning plaanib neile võtta patendi, et välismaised joogaõpetajad ei saaks öelda, et nemad on need asendid välja mõelnud.

Valitsuse esindaja sõnul püütakse selle sammuga India joogapärandit kaitsta, kirjutab The Telegraph.

Miljonid inimesed üle maailma harrastavad joogat ning kogu aeg lisandub uusi joogaliike. Viimasel ajal on üsna populaarseks saanud alastijooga.

India asjatundjate arvates ei ole välismaa joogaõpetajate välja mõeldud asendid algupärased, vaid India algupärandi koopaid.

«Andsime maailmale jooga, kuid seda on hakatud rikkuma. Kui me vahele ei astu, siis see jätkub,» lausus India üks juhtivaid joogakurusid Suneel Singh.

Maailmas on sadu erinevad joogastiile ja –koole, kus õpetatakse alates klassikalisest joogast kuni tänapäeva alasti- ja kristliku joogani.

India valitsusesindaja kinnitusel ei ärgita nad kedagi jooga praktiseerimisest loobuma, kuid nõuavad valeõpetuste levitamise lõpetamist.

Joogaharjutused tagavad sisemise tasakaalu keha, hinge ja vaimu vahel. Samas annavad ka painduvust ja  lihaste tugevust ning kasvatavad tahtejõudu. Tähtsaks komponendiks on hingamine. Õigesti hingamine muudab harjutuse mõjusamaks ning soorituse kergemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles