Malaysia Airlinesi Boeing on kõige kauem kadunud olnud reisilennuk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi Boeing on kõige kauem kadunud olnud reisilennuk
Malaysia Airlinesi Boeing on kõige kauem kadunud olnud reisilennuk Foto: SCANPIX

Malaysia Airlines lennuki Boeing 777-200 kadunuks jäämine on seni mõistatus, mis võib jäädagi lahendamata.

Väljaande Bloomberg andmetel on see lennuk ametlikult kõige kauem kadunud olnud reisilennuk.

Varasem kadumisrekord kuulus 2007. aastal Adam Air lennule 547, mis leiti alles kümme päeva pärast kadumist. Lennuk kadus 1. jaanuaril Indoneesia Sulawesi saare kohal lennates pardal 102 reisijat. Otsingute ajal saadi lennuki teekonna kohta üsna palju informatsiooni.

Esimene leid tehti 11. jaanuaril. Hiljem leiti alla kukkunud lennukist veel osi, kaasa arvatud must kast ehk lennuandmete salvesti. Lennuki keret aga ei leitud.

Lennuõnnetusi registreeriva organisatsiooni Aviation Safety Network (ATN) andmetel on maailmas teada 102 lennukit, mis on jäänudki kadunuks.

Selliseid andmeid on registreeritud alates 1948. aastast.

Enamik kaduma jäänud lennukitest on sellised, mille pardale mahub rohkem kui 14 inimest. Õnnetusse sattunud ja kadunuks jäänud lennukitest 70 on pardal olnud vähem kui 14 inimest.

ASN rõhutas, et kadunuks jäänud lennukite statistika ei ole sajaprotsendiliselt täiuslik.

Osasid juhtumeid on raske liigitada, kuna lennuki osi on leitud aastaid ja aastakümneid hiljem.

Statistikast paljastub, et Malaysia Airlines lennuki Boeing 777 tüüpi suurte lennukite kadumist tuleb siiski ette üsna harva.

Teada on vaid kaks juhtumit kadunuks jäänud suure reisilennuki kohta. Mõlema pardal oli rohkem kui 100 reisijat. Teine neist on nüüd otsitav Malaisia lennuk. Esimene oli Flying Tiger Line`i lennuk, mis 1962. aastal transportis USA sõdureid. Lennuk kadus Vaikse ookeani kohal ja pardal oli 107 isikut, kellest 93 olid sõdurid.

Kaarti kadunud lennukite kohta vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles